Slik lykkes du med nyttårsforsettet

Fanny gikk på limpinnen i fjor, i år vet hun bedre.

Publisert 07. januar.2017 av

Naturlig nok betyr et nytt år en helt ny snart. Befriende nok. Det er legitimt å legge det gamle bak seg, og begynne på ny frisk.

 

Jeg har, som mange antar jeg, et ambivalent forhold til nyttårsforsetter. Jeg har også, som mange antar jeg, hatt utallige forsetter som aldri har blitt til annet en skam, fordi vilja er hakket mer ambisiøs enn gjennomføringsevna.

 

Hvis du likevel drister deg til forsett, bør du sørge for å holde ut til februar. Minst. Å sprekke i løpet av januar er et stort, rått hån mot egen innsats og motivasjon. Som jo, ærlig talt, fort kan skje. Det kan skje, hvis du vært for ambisiøs. Eller for full.

 

Her kan du lese flere innlegg fra Fanny

 

Men ikke i år. La gammelt år forbli gammelt og ikke lenger relevant. Annet enn det du lærte da, selvsagt. Jeg noterer meg følgende, basert på fjorårets fadeser og forsett:

 

1: Du får ikke noe mer lyst til å trene, selv om du har nye treningsklær.

 

2: Du sparer ikke penger av å handle på salg når du ikke trenger noe.

 

3: Matkasse blir verken enkelt eller billig hvis du likevel må lage to middager til kresne barm og sultne voksne (begge utålmodige).

 

 

Slik binder du en budsjettvennlig og vakker bukett

 

Enkelt forsett

Fordi jeg gikk på limpinnen i fjor, vet jeg bedre i år.

 

I år har jeg ett eneste nyttårsforsett; det er enkelt, mulig å gjennomføre, koster lite – både av tid og penger – og skal gi meg mye:

 

I år skal jeg huske å gjødsle.

 

Fordi jeg stortrives med grønne planter og blomster i omgivelsene, fylles hjemmet til stadighet opp av planter som jeg holder liv i en liten stund… før de på mystisk vis tørker inn og dør. Det koster litt - mest stolthet.

Det som gjødsles, blomstrer. Selv med dårlig utgangspunk. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN

Hva som er verre er hvor irriterende det er at jeg ikke får til å holde liv i en skarve grønn busk, og at noen kommenterer det fra sidelinjen. 

 

Alfa og omega for å lykkes er vann, det vet jeg. Trikset i ermet må være gjødsel, tror jeg.

 

I år tror jeg på gjødsel – både fysisk og mental.

 

Hageeksperten Claus Dalby gir deg blomstertips

 

 

Forventninger til nytt gulv og grønt nytt år. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN
Julerosen kan få lenger liv hvis du setter den ute i jord. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN

Mental gjødsel

 

Alle vet at planter og blomster trenger næring for å gro. Vekstene suger ut næring fra jorden, slik at det etter hvert trengs påfyll for at plantene skal bli store, sterke og fine.

 

Mental gjødsel er på påfyll av det du trenger for å vokse, kanskje utvikle deg eller bli sterkere. Tørre noe du ikke har turt før. Eller være ærlig mot deg selv. Husk  at det er relevant å ”lese” pakningsvedlegget først. 

 

Det som gjødsles blomstrer. Godt nytt år... det tror jeg at det blir.

 

Les mer på Botrends forside.

 

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram @botrend.no

 

Har du tips eller tilbakemelding - send oss en e-post

 

 

Publisert 29. desember.2016 av

Det kan jo være at noen og enhver av oss er litt mette på fest og god mat nå - magen kjennes i hvert fall godt forsynt ut.

 

Med fare for å høres for banal ut, så oppfordrer jeg likevel til å tåle en fest til.

 

Fordi det er noe spesielt med et år som avløses av et nytt.

 

Les flere innlegg fra bloggeren Bo Naturlig

 

FOTO: SKJERMDUMP/ INSTAGRAM @TILBORDS

Tid for refleksjon

Like viktig som å dekke et hyggelig bord, er det å reflektere over året som har gått.

 

Tipper de fleste av oss har kjent på gleder så vel som på sorger.

 

Ta deg en liten pust i romjuls-bakken, tenk over hva du er takknemlig for og hva du både håper og drømmer om i 2017.

 

De største hårete nyttårsforsettene kan man kanskje like greit styre unna, men å ha en ambisjon om at man ønsker å benytte mer tid med de man er glad i, det kan være et godt og oppnåelig ønske.

Ofte er det nettopp disse vi setter oss rundt et bord med, hvor vi deler god mat, så vel som drikke og prat.

 

Jeg er tilhenger av at vertskapet har gjort ting så enkelt, men likevel har så koll på logistikken at de har god tid til å sitte  ned mellom retter og glass som fylles.

 

Besøk Bo Naturlig på bloggen her.

 

Ha noen retningslinjer

 

Om du velger å dekke et bord som er rustikt med trematerialer, kongler og julens leftovers, eller om du drar frem det som skinner og går for en litt mer glamorøs inntreden til det nye året, så er det greit å holde seg til noen retningslinjer.

 

- Husk at alle, på kryss og tvers av bordet, synes det er hyggelig å kunne se hverandre i øynene. Altså ikke ha for høye gjenstander på bordet. Velger du noe med høyde, bør det i så fall være smalt og høyt, ikke volumiøst, høyt og bredt.

 

Mer inspirasjon til borddekking her

 

FOTO: SKJERMDUMP/INSTAGRAM @SILJE707

Fordel pynten

Ellers er det lurt å huske på det samme som man gjør når man pynter kaker, nemlig at alle skal få et like godt stykke med like mye pynt. Fordel pynten utover bordet, ikke bare på midten, og husk å benytte lengderetningene.

 

Servietter benytter de fleste av oss til fest, men om du velger den klassiske papirvarianten, går for linservietter eller du bretter de så de utgjør et dekorativt supplement som her i form av et juletre, så er det bare din kreativitet som setter grenser.

FOTO: SKJERMDUMP/INSTAGRAM @MOA_HOME

 

Har du slått på kokke- stortromma og skal servere flere retter, så trenger du fort flere typer bestikk og glass.

 

En enkel huskeregel er at du alltid starter ytterst med bestikket, og jobber deg innover. Dette er en enkel måte å slippe unna med å sitte igjen med fiskekniven, når indrefiletèn entrer bordet.

 

Ellers kan du plukke frem og benytte pynt du ellers har litt her og der av i huset. Telysstaker, noen kongler, litt granbar, noe som skimrer og hyggelig belysning- slikt tilrettelegger for god feststemning.

 

 - Riktig glass er 50 % av smaksopplevelsen

 

FOTO: BO NATURLIG
FOTO: SKJERMDUMP/INSTAGRAM @TILBORDS
FOTO: SKJERMDUMP/INSTAGRAM @INGERLISELILLE

Klar for nytt år

Jeg vet hva jeg er takknemlig for dette året som har gått, og jeg er veldig klar for det nye året.

 

Med stormen «Urd» hylende utenfor vinduet og på tampen av året, så avslutter jeg med å takke dere alle for engasjement, klapp på skuldra og ikke minst følget her, så vel som i øvrige sosiale medier.

 

Slik velger du riktig champagneglass

 

 

Også synes jeg vi alle bør huske på at livets oppturer ikke hadde vært så store, hvis det ikke var for samspillet og kontrastene med noen nedturer.

 

Så gjør deg klar og 2017 blir akkurat hva du gjør det til!

 

Diktet fra Kjerstin Aune gjør meg klar til å ta fatt på det nye året!

 

Livet byr på mere spenning
fart og fest og mang en vending
Her er dagen, her er året
Pakk det opp og sett av gårde.

 

Riktig godt og varmt nytt år til dere alle fra  Tina

 

Følg Tina og Bo Naturlig på  bloggen  og på Instagram på @bonaturlig

 

Mer på Botrends forside

 

SKJERMDUMP / INSTAGRAM @CGNORGE (CHRISTIANIA GLASSMAGASIN)
Illustrasjonsbilde Istock.com
Les mer

Alle som skal kjøpe bolig, også mine kunder, har en forestilling om hva de bare MÅ ha når de skal kjøpe bolig. Kanskje er det mulig å bytte ut noen MÅ ha med KJEKT å ha og dermed komme nærmere målet? 

Les mer

 I desember var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området 63 525 kroner. Kvadratmeterprisen i desember 2016 var 2,3 prosent høyere enn i november 2016, og 29,5 prosent høyere enn i desember 2015. Det skriver selskapet i en pressemelding. Les flere eiendomsnyheter her.

Les mer
Annonse

Varsling på mobilen, fjernstyring av boligen, nøkkelløs adgang.. Ny teknologi gir nye muligheter for sikring av boligen. De ulike leverandørene har ulike løsninger og prisene kan variere mye. Nå kan du sammenligne løsninger og priser raskt og enkelt. 

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland