Publisert 24. januar.2017 av

Det nye skandinaviske møbel og interiørmerket Fram Oslo skal fronte norsk design både hjemme og i utlandet.

 

Nå har Annette Hoff fått toppdesigner  Andreas Engesvik  med på laget.

 

Hoffs leilighet på St. Hanshaugen i Oslo, er for tiden omgjort til lager, pakkesentral, kontor og showrom.

 

- Det er ikke sjelden at jeg, samboeren, søsteren min og flere i familien står til kl. 23 og pakker de siste sendingene som skal til utlandet, smiler Annette Hoff.

 

Hun har lenge drevet agenturet ByHoff, som hun fortsatt driver, samtidig som at hun er pressesjef for  Oslo Design Fair.

 

- Det hender jeg skulle ønske at døgnet hadde flere timer.

 

Men lite stopper den tidligere langslagsutøveren i kunstløp, som tidlig lærte seg disiplin og arbeidsmoral.

 

 

 

Annette Hoff driver Fram Oslo. FOTO: INGER MARIE GRINI

Samarbeid med designere

Fram Oslo er etablert i samarbeid med Sunniva Hoff og Christoffer Kverneland, og har fått støtte fra  Innovasjon Norge.

 

- Jeg ønsker å få til et samarbeid med norske designere, og gjennom de skape ny norsk design. Om mulig ønsker vi å produsere det hos norske underleverandører. Kobling mot norske designere blir det viktigste, sier hun.

 

Nå har Fram Oslo overtatt rettighetene til å produsere de originale Bunadspleddene og putene designet av Andreas Engesvik. Pleddene som er inspirert av norske bunader, har vært en suksess siden lanseringen i London i 2012.

 

- Jeg fester stor lit til at Annette skal få til dette. Hun er både tøff nok og proff nok til at dette skal gå bra. Det kan bli big business om kort tid, eller det kan bli det om ti år. Annette har en helt spesiell motivasjon som hun har bevist over lang tid, sier Engesvik.

 

Dette mener Engesvik om interiørtrenden for 2016

 

FOTO: SIREN LAUVDAL
Bunadspleddene inspirert av norske bunader. FOTO: SIREN LAUVDAL
Pleddene har gjort internasjonal suksess. FOTO: SIREN LAUVDAL
Andreas Engesvik. FOTO: SIREN LAUVDAL

Tøff ekspedisjon

Hoff har hatt drømmen om Fram Oslo helt siden hun studerte ved Handelshøyskolen i København. Hun lurte på hvorfor danskene i større grad lykkes med kommersialisering av design enn det norske bedrifter har fått til.

 

Navnet Fram Oslo er ikke tilfeldig – det er inspirert av den kjente båten.

 

- Det var en ekstremt stabil båt, som klarte de tøffeste ekspedisjoner og tålte mye. Fram Oslo skal løfte norsk design frem i verden. Jeg vurderte om Oslo skulle være med, men vil gi et tydelig signal om at det er fra Skandinavia, forklarer Hoff.

 

Bunadspleddene ble produsert av Mandal Veveri, inntil en ny avtale nylig ble inngått med Grinakervev på Hadeland.

 

- I en tid hvor mange bedrifter sliter og flytter produksjonen utenlands, er det fantastisk at vi kan lykkes med norsk design produsert her hjemme, sier Hoff.

 

Pleddene designet av Engesvik har fått mye oppmerksomhet i Norge og utlandet, og har blitt brukt i prestisjefulle prosjekter som The Ludlow Hotel i New York. De selges i flere high-end butikker, som Skandium i London, Dwell i USA og Le Bon Marche i Paris.

 

- Jeg er glad for at Fram Oslo tar over pleddene. Jeg har stor tro på satsingen som ønsker å løfte norsk design, og sammen har vi planer for utvikling av flere nye design i tiden fremover, sier Andreas Engesvik.

 

Les mer på Botrends forside

 

Ta gjerne kontakt med oss her, og følg oss på Facebook og Instagram @botrend.no

 

Publisert 22. juni.2017 av

Man kan velge hvilket fokus man vil ha her i livet.

 

Noen bemerker med oppgitt stemme om dagen at "nå, nå snur solen", mens andre lar seg glede over at vi faktisk enda ikke har startet på fellesferie, tur til både den ene og den andre fornøyelsesparken og sommermåneden juli.

 

For ikke å minne om hvor mye varme august har å by på?! Nei, her er det for mange lyse netter og glade møter som i stedet bør få fokus.

 

Hva passer vel da bedre enn en real sommerfest? Hvor lista legges i overkommelig hopphøyde, man kommer som man er og hvor barna får testet ut sine leggerutiner.

 

Her får du noen tips til sommerfesten.

 

Karns tips til en vellykket sommerfest

Dispenser med forfriskende drikke i varmen. Foto: Bonaturlig

Spleiselag eller tapasbord

"Du tar med salat, jeg pølser". Spleiselag fungerer fortsatt like bra som tidligere. Deilig for vert/vertinnen, og like deilig for gjestene som føler de får bidratt med noe.

 

Hvis ikke så er tapas ypperlig og ettertraktet mat. Mulig du nå tenker at det er da hinsides mye jobb, men det geniale med småretter er at du kan forberede de i forkant!

 

Kjøttbollene kan lages og stekes, for deretter å hvile seg i fryseren, før de varmes i en herlig, spicy tomatsaus.

 

Potetbåtene kuttes opp og legges i vann dagen før, manchegoèn danderes på fat, og aiolien kan du lage enda tid i forveien.

 

Surdeigsbrødet kjøper du enkelt hos en av de mange som utsalg som selger de beste brød nå, så du slipper behøve å tenke på å lage din egen surdeigskultur.

 

Noe kjøpt, noe hjemmelagd er SÅ 2017! Eller du lager raskt et focacciabrød i stedet.

 

Her er noen enkle tapasfavoritter

 

  • Albondigas (Altså, disse herlige, små, spicy kjøttbollene ... )

 

  • Bakte potetklyfter.

 

  • Stekt chorizopølse.

 

  • Scampi i selskap med chilli og mango.

 

  • Manchego-ost.

 

  • Foccacia eller surdeigsbrød.

 

  • Grønn salat.

 

  • Aioli og godt smør.

 

Og vips, med det har du et favorittbord hvor alle finner noe ganen begjærer.

Tapas er alltid en favoritt. Foto: Bonaturlig

Det meste handler om forberedelser

Om været er usikkert, så er ikke inne alltid det eneste alternativet. Garasjen pyntet med lykter, lysslynger - og klaffebord gir også god, nedpå sommerfølelse.

 

Har du ikke lang nok duk til langbordet, for det er klart mange vil komme på sommerfesten din, så kan man bruke laken eller gardinfag. Og vil du kjøre papirduk som revner i kanten, ja, da er til og med det helt innafor - og det ute! 

Apropos sistnevnte, så kan jo norske somre være litt lunefulle. Sørg for å ha pledd- og puter lett tilgjengelig. Da slipper du å måtte lete kaotisk frem mens gjestene hutrer, og ting bare sklir litt lettere.

 

Det meste handler om forberedelser, og med litt planlegging, så koser man seg bare mer.

 

En ting undertegnede alltid blir tatt litt på sengen av når hun inviterer til sosiale lag, er hvor man skal oppbevare og sette fra seg all maten.

 

Jeg har balansert fat mens jeg har sjonglert med å åpne kjøleskap- og boddører, noe som blant annet har resultert i en brå slutt for 12 stk. panna cottaer.

 

Sørg for at du har ledig plass på kjellergulv, eller tømt et par kjøleskapshyller i forkant.

 

Derfor fortjener du en pause i sommervarmen

Dekorer med vimpelrekker, lysslynger og lyslykter

Når det gjelder pynting, så jubler jo stylisten i meg bare ved tanken!

 

Vimpelrekker, lysslynger og lyslykter som tåler en liten sønnavind uten at de slukner, gir raskt partystemning!

 

Skjøteledninger, tape og stiftemaskin er nødvendige hjelpemidler for å belyse festen så vel som maten for gjestene.

 

Og når mørket kommer snikende, noe som fort skjer når man er i hyggelig selskap, så ligner det med et på ei trang bakgate i Paris med alle sine smålys, levende som elektriske.

 

Alle billigkjeder har nå et variert og godt utvalg av alt du trenger, så du slipper å  bruke opp feriebudsjettet før ferien har begynt.

 

Tryll frem den rette sommerstemningen

Uformell stemning. Foto: Bonaturlig
Koselig med lyslenker. Foto: HouseDoctor DK
Hva med å invitere til piknik på stranden? Foto: HM Home

Inviter og gjennomfør – man angrer aldri

Så om det blir inne eller ute, bestilt mat eller hjemmelagd, linduker eller den i papir, bare inviter og gjennomfør.

 

Man angrer aldri når man sitter samlet rundt et bord med de man bryr seg om, ler og hvor man sammen skaper de beste sommerminner.

 

Avslutningsvis, så kan man i stedet for å gå direkte på en drink, velge denne varianten i stedet. Slikt blir det sommerfest av!

 

God sommer og ferie.

 

Les Tinas blogg - Bonaturlig her (ekstern lenke)

 

Les mer på Botrends forside 

 

Følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no og send oss gjerne tilbakemelding her.

Les mer

Sommerens cooleste isbiter

The devil is in the details.

Publisert 24. januar.2017 av Fanny Dehn Arvesen

Så en enkelt tror jeg at det er; enten så er du opptatt av detaljer, eller så er du det ikke. Jeg er, som du kanskje gjettet, en av de som er opptatt av dette. Svært opptatt, faktisk. Detaljer trenger ikke bare være estetiske effekter. Detaljer jeg er opptatt av, kan like gjerne omfatte toneleie man snakker ikke, vinkelen ett bilde er tatt eller hvilken vei vinden blåser.

Les mer

– Det er et lite hus, men hver eneste kvadratmeter er utnyttet til det fulle. Selv om huset bare har et areal på 70 kvadratmeter, er det til sammen 200 kvadratmeter over tre etasjer, forteller Vigdis Storsveen. 

Les mer
Annonse

SOVEROMSoverommet skal helst være et rom forbunnet med hvile og avslapning, så velg for eksempel en mørk, dyp og matt farge på veggen for å skape et lunt rom, med hotellfølelsen hjemme. Videre kan du velge ett bilde på den ene siden, og gi luft på den andre siden av rommet. Alternativt er en full bildevegg eller ett stort bilde som kan få leve alene. Alt for mye på veggen på soverommet kan skape kaos. Bruk flere puter og et fint sengetepper når du rer opp sengen. Det gir volum, o

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland