Annonsørinnhold

10 ting å tenke på før du kjøper nytt kjøkken

Publisert
16. november 2017

I 1909 tok Erling Tobiassen Amerikabåten fra Kristiansand for å søke lykken i USA. Det skulle bli starten på et lite, helnorsk kjøkkeneventyr.

Da han 20. år senere vendte hjem, slo han seg ned på Strai, nord for Kristiansand. I 1929 ble Strai Trevarefabrikk etablert, inspirert av store ideer.

Gjennombruddet ble et strykebrettskap; et strykebrett montert i et innebygget skap i veggen.

STRAI KJØKKEN ASKER STOL SPISEBORD– Vi har en helt spesiell tilknytning til fabrikken som produserer vår merkevare. Hos oss står kvalitet i fokus, slik det har gjort i 88 år. Et Strai kjøkken er funksjonelt, moderne og tradisjonsrikt – det er et håndverk produsert med presisjon og kunnskap. Hvert eneste kjøkken er unikt, sier Gro Iren Øberg, daglig leder og interiørkonsulent hos Strai i Bleikerveien 8.

Strai er en helnorsk produsent av kjøkken, bad og garderober i alle stilarter og prisklasser. Bedriften er fremdeles i familien Tobiassens eie og ledes i dag av fjerde generasjon.

– Å bestemme seg for et kjøkken er ikke en avgjørelse som er gjort over natten. Det er lurt å starte i riktig ende, med et budsjett. Da kommer du nærmest drømmen. Det er ikke alltid lett å vite hva man ser etter, men man vet ofte hva man ikke vil ha. Vi ser løsninger i rommet og har alltid et godt alternativ. Det er viktig å tenke kvalitet og at du skal like det samme kjøkkenet i mange år frem i tid, sier Hege Aubert Kløvig.

Strai er en helnorsk produsent av kjøkken, bad og garderober i alle stilarter og prisklasser.

STRAI KJØKKEN ASKER STOL SPISEBORD

kortreist kjøkken

STRAI KJØKKEN ASKER

 

Den inspirerende butikken i Asker består av kjøkken i forskjellige stiler og størrelser, tekniske artikler du ikke visste fantes og tre engasjerte, kunnskapsrike damer. Interiørkonsulentene har alle tre lang fartstid i bransjen og kan hjelpe til med å se løsninger – og nye muligheter. En viktig avgjørelse som det er å velge nytt kjøkken, skal ikke fattes i kaos og tidsklemme. Den tette oppfølgingen til kunden er avgjørende, også for damene hos Strai. Samarbeidet starter over tegnebrettet.

STRAI KJØKKEN ASKER STOL SPISEBORD– Hva gjelder kjøkkentrender, synes vi det viktigst er at du velger et uttrykk og en planløsning du vil være fornøyd med over tid. Vi beveger oss fra lyse, klassiske kjøkken over til mer moderne utførelser i mørke farger som sort og grått. Takhøye overskap eller ingen, elementer fra moderne stil krysses gjerne med klassiske. Også praktiske løsninger som skuffer til kildesortering, hjørneskuffer og innerskuffer gir kjøkkenet et stilrent uttrykk, sier Grethe Sofie Grønlund.

Strai i Asker leverer totalt, både til kjøkken, bad og garderobe. Det er en rød tråd i håndverket som passer like godt i hus som i hytte. Kanskje er det ikke så rart at Strai-kunden er trofast, for hvorfor skal man gå over bekken for vann?

- Det er viktig å tenke kvalitet og at du skal like det samme kjøkkenet i mange år frem i tid.

10 ting å tenke på før du kjøper kjøkken:

FREMDRIFT OG FORBEREDELSER
Sett av god tid til både planlegging og selve oppussings- og monteringsfasen. Ta alle mål i rommet og lag en skisse.

ROMMETS STØRRELSE
Tenk godt etter: er romløsningen optimal? Er det et alternativ å endre romstørrelse?

BUDSJETT
Lag et overordnet budsjett før du kommer alt for langt i planleggingen. Kjøkkenkonsulenten vil hjelpe deg med å finne gode løsninger innenfor dine økonomiske rammer.

AVDEKK BEHOV
Hvordan bruker du kjøkkenet i dag, og hva savner du? Hvor stort kjøleskap eller frys har du behov for? Det finnes mange smarte innbygningsløsninger for flere maskiner, slik at du sparer plass. Tenk funksjonalitet!

TENK PÅ ARBEIDSTREKANTEN
Det finnes en optimal plassering av koketopp, kjøleskap og oppvaskbenk. Avstanden mellom disse kalles «arbeidstrekanten», og er viktig å ta hensyn til.

OPPBEVARING
Skuffer og skap bør plasseres slik at de tingene du bruker oftest, er enkle å få tak i. XL-skuffer gir ekstra gode oppbevaringsmuligheter.

BENKEPLATE
Her spiller estetikk, pris, funksjonalitet og design inn. Det bør også være nok plass ved siden av komfyren til å sette fra seg gryter og panner.

BELYSNING
Riktig lys er viktig for de ulike gjøremål på kjøkkenet, og er med på å tilføre stemning til rommet.

AVFALLSSORTERING
Søppelsorteringen bør være lett tilgjengelig og enkel å benytte.

SPISEPLASS
Tenk gjennom hvor du ønsker å ha spiseplassen, og hvor mange det skal være plass til.

 

Strai Kjøkken Asker AS, Bleikerveien 8, Tlf.: 66901520