Slik lykkes du med nyttårsforsettet

Publisert
7. januar 2017

Fanny gikk på limpinnen i fjor, i år vet hun bedre.

Naturlig nok betyr et nytt år en helt ny snart. Befriende nok. Det er legitimt å legge det gamle bak seg, og begynne på ny frisk.
 
Jeg har, som mange antar jeg, et ambivalent forhold til nyttårsforsetter. Jeg har også, som mange antar jeg, hatt utallige forsetter som aldri har blitt til annet en skam, fordi vilja er hakket mer ambisiøs enn gjennomføringsevna.
 
Hvis du likevel drister deg til forsett, bør du sørge for å holde ut til februar. Minst. Å sprekke i løpet av januar er et stort, rått hån mot egen innsats og motivasjon. Som jo, ærlig talt, fort kan skje. Det kan skje, hvis du vært for ambisiøs. Eller for full.
 
Her kan du lese flere innlegg fra Fanny
 
Men ikke i år. La gammelt år forbli gammelt og ikke lenger relevant. Annet enn det du lærte da, selvsagt. Jeg noterer meg følgende, basert på fjorårets fadeser og forsett:
 
1: Du får ikke noe mer lyst til å trene, selv om du har nye treningsklær.
 
2: Du sparer ikke penger av å handle på salg når du ikke trenger noe.
 
3: Matkasse blir verken enkelt eller billig hvis du likevel må lage to middager til kresne barm og sultne voksne (begge utålmodige).
 
 
Slik binder du en budsjettvennlig og vakker bukett
 

Annonse

Enkelt forsett

Fordi jeg gikk på limpinnen i fjor, vet jeg bedre i år.
 
I år har jeg ett eneste nyttårsforsett; det er enkelt, mulig å gjennomføre, koster lite – både av tid og penger – og skal gi meg mye:
 
I år skal jeg huske å gjødsle.
 
Fordi jeg stortrives med grønne planter og blomster i omgivelsene, fylles hjemmet til stadighet opp av planter som jeg holder liv i en liten stund… før de på mystisk vis tørker inn og dør. Det koster litt – mest stolthet.

Hva som er verre er hvor irriterende det er at jeg ikke får til å holde liv i en skarve grønn busk, og at noen kommenterer det fra sidelinjen. 
 
Alfa og omega for å lykkes er vann, det vet jeg. Trikset i ermet må være gjødsel, tror jeg.
 
I år tror jeg på gjødsel – både fysisk og mental.
 
Hageeksperten Claus Dalby gir deg blomstertips
 
 

Mental gjødsel

 
Alle vet at planter og blomster trenger næring for å gro. Vekstene suger ut næring fra jorden, slik at det etter hvert trengs påfyll for at plantene skal bli store, sterke og fine.
 
Mental gjødsel er på påfyll av det du trenger for å vokse, kanskje utvikle deg eller bli sterkere. Tørre noe du ikke har turt før. Eller være ærlig mot deg selv. Husk  at det er relevant å ”lese” pakningsvedlegget først. 
 
Det som gjødsles blomstrer. Godt nytt år… det tror jeg at det blir.
 
Les mer på Botrends forside.
 
Følg oss gjerne på Facebook og Instagram @botrend.no
 
Har du tips eller tilbakemelding – send oss en e-post