Annonsørinnhold

25 leiligheter med nostalgisk ytre og moderne indre

Publisert
16. oktober 2019

Bonderomantikken blomstrer i Asker når den gamle låven på Nedre Bleiker Gård gjenskapes. Det blir som å flytte inn på Farmen, bortsett fra at interiøret og funksjonaliteten er topp moderne.

– Dette er en sjelden mulighet til å bo i en låve! Loftsetasjen får en takhøyde på 4,5 meter, og originale detaljer som låvebro, klokke, teglfasader og den gamle låveporten gjør dette til et idyllisk sted å bo, i gåavstand til Asker sentrum, sier Birgitte Dalsøren. Hun er salgsansvarlig i Skanska Eiendomsutvikling, som står for utbyggingen av 25 topp moderne leiligheter på historisk grunn.

Salgsstart for prosjektet er den 17. oktober.

 

Historisk sus

Du vil nok ikke høre lyden av klukkende høner på tunet til den gamle adelsgården, men det er ikke langt ifra. Her har husdyr gresset og kornåkre blitt høstet i hundrevis av år, og den gamle låven fra 1908 er en av landets eldste. Når det ærverdige, kulturhistoriske bygget skal gjenskapes, skjer det i harmoni med formspråket fra over hundre år tilbake i tid. – Det har vært svært viktig for oss å bevare gårdstunet slik det en gang var. Vi bevarer både trær, steinmurer og andre elementer fra gårdens storhetstid, sier Dalsøren.

Les mer om leilighetene

 

 

Ulike størrelser

– De 25 leilighetene vil være topp moderne og nøkkelferdige. De fleste er på mellom 80 – 90 kvadratmeter, mens de største er på 130 kvadratmeter. Det vil være 2-, 3- og 4-romsleiligheter som passer like godt for barnefamilier som for voksne som vil bo eksklusivt og landlig på en unik adresse, forklarer Stein Lyseng Østad, ansvarlig prosjektmegler for Nedre Bleiker Gård. Han forklarer at loftsleilighetene vil være lyse, lekre og voluminøse.

Det kan minne mer om et vakkert townhouse slik vi kjenner dem fra England, enn om en Asker-leilighet.

En drøm for interiørinteresserte

– Det er ikke ofte du finner leiligheter med fire og en halv meter under taket. Her vil man kunne skape spennende og helt unike interiører, sier han. De som flytter inn i første etasje får egen inngang med en markterrasse vendt ut mot det historiske gårdstunet.

 

 

Sjelden mulighet

Låven, som er et viktig element på tunet, får en prima beliggenhet som vil oppleves landlig. Samtidig er det bare en kort spasertur inn til Asker sentrums urbane tilbud. Umiddelbar nærhet til skoler, barnehager og aktivitetstilbud bidrar til at Nedre Bleiker Gård er en attraktiv adresse som det legges merke til i nærmiljøet. Ikke bare for de

historiske verdiene, men nettopp fordi du får det beste av to verdener.

Det gamle og det nye i en skjønn og sjelden innpakning.

 

Tidsriktige og smarte hjem

Å kjøpe et nytt hjem i dag er ikke det samme som det var i 1908. Selv om selve låven har historiske detaljer, så er interiøret topp moderne. – Her er det bare å koble laptopen til internett, og flytte inn med møblene sine.

Boligene klargjøres også for smarthus-teknologi. Det gir blant annet full kontroll over energiforbruket og enkle løsninger for el-billading. Kjøkkeninnredning og baderomsinnredning er klart til bruk ved innflytting. Hvitevarer til kjøkkenet kan kjøpes som et tilvalg, eller man kan ta med seg sine egne, forklarer Dalsøren. Det blir parkeringskjeller under låven, med heis og trapp rett opp til leilighetene. Videre får alle boligene en balkong på cirka 10 kvadratmeter.

 

 

Grønt på ordentlig

På Nedre Bleiker Gård er bærekraft mer enn et fint ord. BREEAM-NOR er en internasjonal organisasjon som representerer en ny bransjestandard for miljøsertifisering av bygninger. Alle miljøhensyn skal tas – fra energibruk til avfallshåndtering.

På Nedre Bleiker Gård er alt tilrettelagt for at du enklest mulig bor på lag med naturen, og det føles godt i 2019.

Ble du interessert i å lese mer om prosjektet?

 

Låven på Nedre Bleiker Gård - fakta

  • De 25 leilighetene i låven på Nedre Bleiker gård åpnes for salg den 17. oktober.
  • Det blir visning på visningssenteret på eiendommen fra og med den 19. oktober.
  • Størrelse på leilighetene: 50 – 130 kvm.
  • Type leiligheter: 2-, 3- og 4-roms.
  • Den opprinnelige låven fra 1908 skal rives.
  • En ny låve vil gjenskapes i tråd med opprinnelig formspråk, men med moderne bokvaliteter.
  • Mange av de originale designelementene vil gjenbrukes i den nye låven.
  • Det gamle gårdstunet bevares med våningshus, lindetrær og steinmurer.