3 ting du bør pusse opp i sommer

Publisert
8. juli 2016

Godt vær og fullere lommebok gjør sommeren ideell for oppussing.

Gulvlegging, tapetsering og maling innendørs kommer ofte litt i skyggen av utendørsarbeid i sommermånedene. Men det er mange gode grunner til at sommeren også er perfekt for innendørs oppussing.
 
Godt vær, naturlig lys og et overskudd av tid og penger er blant grunnene til at sommermånedene er ideelle for innendørs oppussing.
 
Slik steller du i stand sommerens beste hagefest.
 
På sommeren har mange litt ekstra å rutte med, av både tid og penger. Feriepenger og skattepenger kommer inn på konto, og kalenderen viser fri. Da velger mange å pusse opp.
 
– Juni er den måneden på året hvor folk flest har størst disponibel inntekt, basert på at feriepenger og skattepenger utbetales. Mange velger å investere i egen bolig fremfor å bruke pengene på ferie, forteller Audar Dørum hos RBI Interiør.
 
Les mer om interiør på Botrend her.
 

Annonse

Gulvskifte i godværet

Dørum slår et slag for gulvlegging som sommeraktivitet.
 
– Sommeren er en fin periode for å bytte gulv. Med godt vær og temperatur er det enklere for de fleste å flytte deler av møblementet ut på terrassen for å klargjøre gulvarealet. Alt er så mye enklere når været tillater bruk av uterom i forbindelse med oppussing, sier han.
 
Nå skal sofaen og gardinene være i velur.
 

Ikke bare utvendig malearbeid

Det er mye fokus på maling av huset utvendig på denne tiden av året. Men også veggene inne i boligen kan med fordel males nå.
 
– Sommeren er ikke bare tid for utvendig malearbeid. Det er mange som maler inne også. Det du gruer deg til å gå i gang med om vinteren og våren, får du både tid og penger til å ta tak i om sommeren, sier Idar Stensvold hos Pure & Original, som forteller at de selger mye maling gjennom både juni og juli.
 
Været er en god grunn til å male inne om sommeren.
 
– Det er perfekt å male inne, blant annet fordi du kan lufte skikkelig, forklarer Stensvold.
 

Tid for tapetsering

Jens Thore Sirnes hos tapetleverandøren Inspirasjon Interiør merker pågangen på sommeren. Du kan lese mer om tapet på Botrend her.
 
– Det er godt trøkk på interiørsiden også på sommeren, og det er mange som velger å gi rommene et løft med tapet. Det er mye bra naturlig lys, og du får et mye bedre inntrykk av det du holder på med. I tillegg er det jo veldig fint å bruke regnværsdager på å freshe opp litt innendørs, sier han.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.