3 ulike leiligheter – samme pris

Publisert
5. februar 2017

Se hva Asker-leilighetene ble solgt for.

Tre Asker-leiligheter med samme prisantydning på 2.990.000 kroner ble nylig solgt.
 
Store innvendige forskjeller til tross – alle ble solgt for tilnærmet prisantydning. Det viser en annen side av boligmarkedet enn den vi vanligvis hører om.
 
– Det handler om å prise riktig samtidig som man ikke skal skremme bort kundene. Man kan ikke ta høyde for at det blir ville budrunder til tross for at markedet er presset, sier eiendomsmeglerfullmektig i Foss & co., Guro Wear.
 
Leiligheten hun solgte på Gullhella har moderne, høy standard, ligger i 1. etasje og har et primærrom på 58 kvadratmeter. Den ble solgt til 3 millioner – over 51.000 kroner kvadratmeteren.
 
 
Les også: Dette er årets boligannonse
 
I september ble en tilsvarende leilighet solgt for 2,74. Desember året før lød prisen 2,4 millioner.
 
– Det er helt vilt. Det er nesten rart at det går an, sier Wear.
 
– Vi baserte prisantydningen på salget i september og prisstigningen som har vært i etterkant. Det var nesten litt høy – langt ifra en lokkepris for å si det sånn. Men selgerne hadde et ønske om rundt 3 millioner. Det er en god kvadratmeterpris for området som har opplevd en svært god stigning det siste året.
 
Les også: Sterkest prisutvikling i Asker

Annonse

5 budgivere på 4-roms

På Hagaløkka knivet fem budgivere om en 4-roms fra 1969. Med et primærrom på 74 kvadratmeter, ble kvadratmeterprisen rett over 41.000 kroner da budrunden stoppet på 3,070.
 
– Budene begynte lavere, og så bød de det samme om hverandre, sier eiendomsmegler og daglig leder i DNB Eiendom Asker, Sverre Nielsen.
 
– Hadde vi lagt den ut for mindre hadde den vel gått for omtrent det samme. Det blir helt feil å prise lavt og så skryte av at den gikk for mye mer. Man burde vite hva som er riktig pris uti fra hva alt annet er gått for.
 
Få siste nytt fra boligmarkedet her
 
Objektet ligger i Fredbos vei og er en del av et leilighetskompleks på 160 enheter. Det er jevnlig salg her, og få strekker seg langt for å oppnå boligdrømmen. Mest sannsynlig kommer det et lignende objekt for salg om noen måneder igjen.  
 
– Med eneboliger og rekkehus er det annerledes. Den neste som passer deres skolekretsen etc. kommer kanskje ikke ut før om to-tre år, og dermed er man villig til å gi mer. Men det har ikke vært noe problem med lokkepriser i Asker. Her går alle ut med realistiske prisantydninger, mener Nielsen.
 
Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs her

Priser hardere

Stein Lystad Østad i Privatmegleren Solli & Partnere, forteller at de har lagt en ny prisstrategi for boligmarkedet 2017. 
 
– I fjor var det vanskelig å følge med prisutviklingen, derfor prøver vi å prise enda hardere nå, sier Østad.
 
Les også: Dette preget boligåret 2016
 
Nylig ble en Borgen-leilighet på 69 kvadratmeter solgt for 3.230.000 kroner etter en budrunde med tre budgivere. Det gir en kvadratmeterpris på 46.811 kroner – tilsvarende kommunens gjennomsnitt i desember. Det er en god pris for en leilighet fra 1969 i 4. etasje uten heis.
 
– Det er mange som er ute etter små leiligheter, det er for lite av det. Det er mangel på alle typer boliger, sier Østad.
 
Les også: Prishopp på OBOS-leiligheter
 
Lite boliger til tross – hverken han eller DNB-megler Sverre Nielsen er bekymret for boligmarkedet i år.
 
– Vi selger jo ikke luksusartikler – vi selger et sted å bo. Det vil jevne seg ut med tiden, så det er ingen grunn til å være stressa. Men for de unge som skal etablere seg er det verre. De får ikke etablert seg i Asker og Bærum på grunn av prisene. Det er ikke bra for samfunnet.
 
Les mer på Botrend.no
 
Ta gjerne kontakt med oss her, og følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no