3,4 millioner over takst for leilighet på Majorstuen

Publisert
1. juli 2016

Har ikke vært pusset opp siden 80-tallet.

Behovet for totalrenovering skremte ikke interessentene på den 150 kvadratmeter store leiligheten på Majorstuen.
 
Etter to fulle visninger endte syv personer i budrunden som stoppet på 11 millioner kroner – hele 3,4 millioner kroner over takst.
 
– Jeg hadde på forhånd to uavhengige takstmenn inne for å vurdere verdien av leiligheten. Ut fra dette ble taksten og prisantydningen satt til 7,6 millioner kroner, sier advokat og eiendomsmegler Olav Føllesdal i Sandvika Advokatkontor.
 

Annonse

Grunnen til at to takstmenn ble hentet inn var det store oppussingsbehovet, samt at leiligheten ligger i 1. etasje.
 
– Alle vet at det er mye som går over takst om dagen, men dette var ikke en takstbom. Det viste seg at flere av interessentene var veldig positive til beliggenheten i 1. etasje. Det var ingen som hadde forventet en sånn utgang, sier Føllesdal.
 
Få siste nytt fra boligmarkedet på Botrend her.
 

Beliggenhet er mer avgjørende enn behovet for oppussing

De høye boligprisene som har preget hovedstaden den siste tiden har fortsatt helt inn mot sommerferien. Denne uken gikk tre 2-romsleiligheter unna for henholdsvis 575.000, 700.000 og 755.000 kroner over takst i Oslo.
 
På St. Hanshaugen bladde kjøperne opp over 3,7 millioner kroner for en 55 kvadratmeter stor leilighet i 1. etasje, og med et bad som mest sannsynlig må pusses opp for en betydelig sum.
 
Boligtopp er bekymret for fremtiden.
 
– Mitt inntrykk er at oppussingsobjekter er blitt mer interessante de senere årene. I dette tilfellet er ikke prisen på 11 millioner for 150 kvadratmeter på Majorstuen spesielt høyt, men man må inn med et stort beløp for å få den i topp stand igjen, sier Føllesdal.
 
Leiligheten som ble bygget i 1961 har ikke vært pusset opp siden forrige eier kjøpte den på begynnelsen av 80-tallet. Samtlige rom, baderom og kjøkken er modent for total oppgradering.
 
Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs her.
 
 

– Beliggenheten i 1. etasje ville tradisjonelt sett trukket prisen lenger ned enn selve oppussingen. Men her var interessentene tydeligvis av en annen oppfatning. Til tross for at den ligger i 1. etasje har den lite innsyn fordi stuene vender ut mot sameiets hage.
 
På visningen var det en god miks av barnefamilier og godt voksne. Kjøperne er et voksent par uten hjemmeboende barn.
 
At mange vil sikre seg bolig før sommerferien gir gode priser, mener megler.
 
 

Unngår kupping med ny strategi

Det har vært en vår preget av mange visninger og høye boligpriser, men ikke alt går langt over takst, ifølge advokat og eiendomsmegler Føllesdal.
 
– Jeg har hatt mange vanlige salg, men innimellom kommer det noen overraskelser. I dette tilfellet har det jo også noe med at Majorstuen er et av de hotteste områdene i hele Norge å selge bolig i.
 
På grunn av det pressede markedet har Føllesdal endret strategi i boligannonsene på finn.no den siste tiden. For å unngå kupping markerer Føllesdal nå annonsene med at alle annonserte visninger vil bli gjennomført før selger tar stilling til bud.
 
– Det har skapt mer ro rundt boligsalgene. Det er mange som har tatt kontakt før visning og gitt utrykk for at det er fint. Da slipper de å komme til visning og møte «Solgt»-skilt på døren.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.