Annonsørinnhold

40 år med kvalitetskjøkken

Publisert
19. oktober 2018

Da huseierne i Asker skulle finne kjøkken til sitt nye hus, stod det ikke på et åpent sinn for å finne det de ville ha. Alle de vanlige kjøkkenleverandørene stod på listen. Men kanskje helt uten å være klar over det, var de nok en smule påvirket av foreldregenerasjonens kjøkkenvalg.

På mannens side hadde foreldrene valgt SieMatic da det kom til Norge på 70-tallet, og det har dermed fulgt ham gjennom oppveksten. Da det skulle byttes etter at han var flyttet hjemmefra og blitt gift, ble det til fordel for et nytt SieMatic. Dermed ble fruen også godt kjent med det tyske kvalitetsmerket som feirer 40 år i Norge.

Siematic, kjøkken, oppussing

TIDLØST ØNSKE

– Vi gikk løs på kjøkkenjakten uten grenser nedad eller oppad. Men fokus var der, vi ville finne vår stil som skulle passe huset. Planen var et kjøkken som skulle fungere som et allrom siden det hadde kommet til to aktive barn underveis. Slik huset ble bygget fikk vi tid til å orientere oss i kjøkkenvalget, og vi var innom flere alternativer. På et tidspunkt
vurderte vi sorte fronter, men vi slo det det raskt fra oss da vi oppdaget hvor fort smuss og fingermerker syns på slike overflater. Dessuten svarte det heller ikke helt til tanken om en mer tidløs retning, forteller hun.

Siematic, kjøkken, oppussing

SUNN MODNING AV IDEER

De som kjenner slike prosesser har trolig opplevd den betryggende modningen som god tid gir. Valgene føles gjerne riktigere fordi man får sortert tankene. – I vårt tilfelle spilte tidsforbruket ekstra heldig inn. Vi hadde begynt å sirkle inn SieMatic, og mens det pågikk fikk de inn en ny serie som traff oss umiddelbart. Tidløse former på frontene som passet huset, lyse farger og lakkerte overflater som er svært enkle å holde rene, forteller hun videre.

Familien valgte et tidløst kjøkken med lyse farger og lakkerte overflater som er svært enkle å holde rene.

Hva med opplevd kvalitet? Han har erfaring med mekanikk gjennom hobbyen sin, og skyter inn.

– Det er ikke alltid lett å bli klok på kvaliteten når kjøkken betraktes fra utsiden. Men i det øyeblikket man griper tak i skuffer og skapdører, skjer det noe. Skuffer glir elegant og dempet, skapdører går opp igjen med en tight følelse. Det gir en slags sindighet og ro som appellerer til tanken om at dette vil vare lenge. For min del så jeg det tydelig gjennom SieMatic-kjøkkenet til foreldrene mine. Det ble ikke byttet ut før det var brukt opp. De ville gjøre en større forandring og havnet tilbake på samme merket, sier han med ettertanke. Videre er toleransene i alle skjøter innvendig i skuffer og skap typisk tyske, ingen slinger i valsen der heller. Dermed sitter ikke smuler og annet rusk igjen ved rengjøring.

Siematic, kjøkken, oppussing

KREATIVE MONTØRER

Kjøkkenet har stått i noen år nå, lenge nok til at eventuelle feil eller andre skavanker
i for eksempel monteringen kan dukke opp.
– Montørene som har gjort jobben arbeider fast for SieMatic, det merket vi fort. Ingen nøling av noe slag, og de foreslo til og med noen ekstra fikse løsninger underveis, forteller hun. Vi takket ja da de viste oss at kjøkkenøya ga rom for en liten utvidelse i sokkelen – det ga praktisk plass til å oppbevare blant annet store kokebøker. Dermed oppleves kjøkkenet som det allrommet de ønsket i utgangspunktet. – Ingen tvil om det. Før dere kom på besøk satt vi og gjorde lekser, og kjøkkenet er utvilsomt blitt en sosial arena i huset når vi har gjester eller barna har med venner hjem, avslutter de samstemt.

Siematic Bygdøy allé, Bygdøy allé 54, 0265 Oslo, Tlf.: 21 38 28 66