Annonsørinnhold

5 gode råd til deg som skal velge megler

Publisert
4. april 2018

Det begynner å bli stor aktivitet i boligmarkedet igjen, ikke minst i områdene utenfor Oslo der det er god bevegelse i markedet om dagen. Det er en av grunnene til at BN Bolig nå velger å åpne eget kontor i Asker.

Lurer du på hvor mye boligen din er verdt? Her kan du få et gratis autoestimat.

Fagansvarlig i BN Bolig Asker, Truls Eirik Holm, har jobbet som eiendomsmegler i en årrekke. Han vet hvor avgjørende det er å vektlegge de tingene som faktisk betyr mest for deg som oppdragsgiver når du skal velge megler. Han har disse rådene til deg:

 

1. Snakk med flere meglere – og stol på magefølelsen

Det å velge en megler handler om mer enn å bare se på tallene – det handler også om kjemi. Derfor er det lurt å snakke med flere, og velge en som du føler vil ta vare på interessentene dine på en god måte.

For husk: Hvis ikke du har tillit til megleren din – da har kanskje ikke en potensiell kjøper det heller.

 

2. Velg en megler med erfaring

Eiendomsmegling er et fag, og det lønner seg å velge en megler som har kompetanse, er faglig dyktig og som kjenner bransjen godt. En som kan sette riktig pris og som finner rett kjøper til din bolig.

 

3. Sjekk om megleren er lokalkjent

En lokalkjent megler er en stor fordel. Let etter en megler som kjenner til den smarte snarveien til butikken eller som vet hvilke barnehager i området som har de beste uteområdene. Slike små detaljer er viktigere enn du tror.

Lokalkunnskap er nemlig nøkkelen til å kunne overbevise om at dette er den rette boligen for en kjøper – med troverdighet.

BN bolig, Megler, Eiendomsmegler Lene Rasmussen

EN AV TRE ANSATTE: Lene Rasmussen har lang erfaring som eiendomsmegler.

 

4. Bruk en megler som også er en god rådgiver

Meglerbransjen fornyer seg, og i det siste har det vært mye fokus på automatiserte tjenester der du kan gjøre mesteparten av jobben selv.

Samtidig er det viktig å huske på at det er en grunn til at dette er et fag som krever en utdannelse. Både selger og kjøper har behov for rådgiving og tett oppfølging gjennom hele prosessen, og ved bruk av megler skal du kunne forvente dette.

 

5. Ikke bruk krefter på å sammenligne tilbud

De fleste meglere tilbyr omtrent det samme i pakkene sine og annonserer stort sett i de samme kanalene. Bruk derfor ikke for mye tid på å finlese og sammenligne en drøss ulike tilbud.

Snakk heller med megleren, og velg en som du kan samarbeide med og som kan gi deg og din bolig best oppmerksomhet. Megleren skal ha tid til deg.

For det er der forskjellene på de ulike meglerne virkelig ligger – i hvor gode de er på oppfølging.

Åpningstilbud: Vi feirer det nye kontoret med et knallgodt åpningstilbud

BN Bolig, Strøket 6, 1383 Asker, Tlf.: 913 28 300