5 kjøkken vi drømmer om

Publisert
28. oktober 2016

Pusser du opp kjøkkenet? La deg inspirere her.

Botrend har besøkt en rekke lekre hjem det siste året. Spennvidden er stor; fra moderne, arkitekttegnede hjem til gamle gårdsbruk.
 
Felles for dem alle er at de er gjennomførte. Enten de følger den skandinaviske stilen, liker retrostilen, er opptatt av gjenbruk eller går for en mer minimalistisk stil
 
Vi hyller mangfoldet, og lar oss inspirere av alle. Derfor har vi samlet en rekke kjøkken fra noen av boligene vi har besøkt. Kanskje finner du en god idé til hvordan du vil ha det neste gang du pusser opp det som for mange er hjemmets viktigste rom; nemlig kjøkkenet!
 
Les mer om arkitektur på Botrend.

Helsort

Ett av de første hjemmene som åpnet opp dørene sine for Botrend, ligger på Snarøya. I Strømstangveien har paret Magnus Christiansen og Karianne Bruland forvandlet en gammel arbeiderbolig til et moderne hjem.
 
De hyret inn arkitekt og interiørarkitekt Ingrid Bull, og ble svært overrasket over resultatet. De har nemlig endt opp med et helsort kjøkken. Med rå detaljer, ulik materialbruk og forskjellige overflater. 
 
Ta en titt på det lekre kjøkkenet, les hvordan de lot seg overtale og hvorfor:
 
Kjøkkendrøm i sort drakt.

Lys bonderomantikk

Gårdskjøkkenet i Østfold står i kontrast til det sorte, moderne kjøkkenet på Snarøya.
 
Familien Risberg Osen byttet ut villaen på Jar med et stort gårdsbruk på landet. De har valgt å bevare mye av møblene og den bonderomantiske stilen i huset fra 1918.
 
På kjøkkenet er det praktiske fliser bak arbeidsbenken, vasken og ovnen. På gulvet bryter sorte og hvite fliser med den øvrige innredningen i hvitt:
 
Byttet ut villa på Jar med gårdsbruk i Østfold.

Flyttet kjøkkenet

Da familien Aven bestemte seg for å flytte var huset på Høvik allerede under oppføring. De rakk likevel å komme med sine innspill, og har endret på både materialer og løsninger.
 
De flyttet kjøkkenet og fikk bedre utsikt med vindusflater fra tak til gulv. På kjøkkenet, der skapdørene går i ett på skrått under trappen, står en stor kjøkkenøy, med to store kobberlamper som skaper balanse og kontrast i interiøret.
 
De har også et flere meter langt kjøkkenbord bygget i Polen, og detaljene får du her:
 
Moderne funksjonalitet på Høvik.

Bærekraftig bambus

Kine og Kristoffer Ask Stenersen ville ikke bare ha et nytt og lekker kjøkken – de ville ha et bærekraftig ett. 
 
Nå driver de sitt eget firma, Ask og Eng, hvor de spesialiserer seg på bad-, garderobe- og kjøkkenløsninger i bambus.
 
Bambus er formstabilt og hardt, og passer godt sammen med naturmaterialer som er i trendbildet om dagen.
 
Les mer om hvordan paret kappet til sitt første kjøkken, og la deg inspirere av det utradisjonelle kjøkkenet:
 
Kjøkken i bambus.

Marmor, messing og farger

På Haslum har Christoffer og Carola fått et drømmekjøkken som dekker både deres funksjonelle og estetiske behov. Kjøkkenøyen har paret tegnet selv, og det har resultert i at kjøkkenet er deres nye yndlingssted.
 
Det blågrønne kjøkkenet med grønn marmor og messingdetaljer reflekterer parets interesse for design. 
 
Både stuen og kjøkkenet er mal i samme farge, men taket er holdt i hvitt for å beholde inntrykket man får av høyden. Bli inspirert til å tenke litt utradisjonelt her:
 
Fargerik leilighet på Haslum.
 

Les mer på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her. Og følg oss i sosiale medier under Botrend.no