5 lure og rimelige tips til høstbordet

Publisert
9. september 2016

Fanny lar seg ikke stresse av middagsgjester.

La deg inspirere av et bestemt motiv, let i naturen, ikke stryk duken, vær ute og tenk på selskapet rundt bordet.
 
Akkurat slik får du en vellykket sammenkomst i høst.
 
Bli med inn i jungelhagen på Blommenholm.
 

Annonse

1 – Finn et motiv du blir inspirert av

Det kan være en farge eller flere sammen, en collage, en utstilling, tekstur, et bilde eller en form. For noen, kanskje diffust. Du har kommet lang ved å finne et objekt du selv liker. Noe du vil etterlikne. Noe som kickstarter en kreativ tankegang, som har utløp i inspirasjon og som ender i noe annet.
 
Når du har funnet inspirasjonen din, eller et ”tema”, er det lettere å planlegge hva man må skaffe. Hvis man må skaffe noe. Hvis du har tid til å planlegge godt er det lettere å bruke ting du allerede har, men kanskje på en ny måte?
 
Husk å spare på slik inspirasjon. Den dagen du trenger en idé er det gull verdt.
 

2. Bruk naturen

Det er gratis. Og byr på uendelig mange dekorative muligheter – hvis du ser dem.
 
Ikke alle kan se sjarmen eller skjønnheten i en avblomstret tistel.
 
Men hvis du kan, har du ubegrenset med muligheter her.
 
 

Jakten på det autentiske, det ekte er dessuten også givende. I grøftekanten åpenbarer det seg en oase, selv i avblomstret drakt. Selv liker jeg å kombinere naturlige elementer med noe man ikke kan finne i norsk natur. Kanskje i en spesielt fin farge?
 
Husk at stein, kvist og kongle også kan være ypperlige dekorelement. Du kan bli med meg på blomsterjakt her.
 

3 – Ikke stryk duken

Rekker du ikke stryke duken, sier du? Så fint, da krøller du den bare sammen og legger den på bordet. Eller bruker den som potteskjuler. Eller legger den helt bort.
 
En duk trenger ikke alltid ligge nystrøket, rett, over bordet. Bevegelse i stoffet gir bevegelse til bordet. Det blir levende. En slik variant passer ikke alltid verken anledningen eller selskapet. Å tenke litt annerledes, resulterer ofte i stor forskjell. Dessuten bærer bordet et personlig preg, en annens idé ikke kan formidle.
 
Les flere saker fra Fanny her.
 

4 – Vær ute

Vi opplever et klassisk tilfelle av Indian summer disse dagene. Du vet. Kalde, klare netter med høye temperaturer på dagen.
 
Mitt forhold til høst er ambivalent. September bærer liksom preg av vemod; at noe fint, noe lyst, er over. Men lite kan sammenliknes med varme septemberdager og en ny ullgenser. Her kan du forreste se hvordan fjorårets høstselskap ble – en dag jeg hadde god tid vel og merke.
 
Det som her sikkert er at dager som disse bør tilbringes ute. Med nok klær på. Og mange ulltepper.
 

 

5 – Selskapet

Er enkelt og greit det viktigste elementet til en vellykket sammenkomst. Gode venner, nye venner og andres venner. Og det behøver ikke være så mange av dem. Eller like asjetter. Men det må være ekte. Og enkelt. Og veldig, veldig hyggelig.
 
Og husk. Et bord er et bord. Det er verken nødvendig eller livsviktig. Men det er fint. Spesielt i september. 
 
Les mer på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her, og følg oss på Facebook og Instagram under Botrend.no