– Det var kø på visning, forteller Thøgersen i Privatmegleren.
Les flere saker på Botrends forside her.
I forrige uke ble boligprisstatistikken fra Eiendom Norge lagt frem.
Den viste en prisvekst i januar på 3,4 og 3,5 prosent i henholdsvis Bærum og Asker. Leiligheten i Lychesvingen i Sandvika var blant objektene som bidro til prisveksten i årets første måned ved å sprenge takstene.
Terrasseleiligheten på 150 kvadratmeter ble lagt ut med en verditakst på 8 millioner kroner.
Etter en heftig budrunde var prisen satt til 9,6 millioner kroner – 1,6 millioner kroner – eller 64.000 kroner per kvadratmeter.
– Opprinnelig var det fem budgivere, men de fleste falt naturlig nok av etter hvert. Fra litt over 9 millioner kroner var det to budgivere igjen, som kjempet godt og lenge, fortsetter Thøgersen.
Dette huset gikk 8 millioner over takst
– Et veldig trykk
Selv om leiligheten gikk adskillig høyere enn hva både takstmann og megler hadde forutsett, så var Thøgersen aldri i tvil om at leiligheten ville være et populært objekt.
– Det er mange godt voksne som bor i randsonen av Sandvika, dvs. Høvik, Blommenholm, Gjettum og Billingstad, Nesøya m.m. og som søker seg til Sandvika sentrum. Det samme er situasjonen Bekkestua, sier den erfarne eiendomsmegleren, og fortsetter:
– Vi opplever et veldig trykk på store leiligheter som ligger sentralt og som kan skilte med garasje, heis direkte opp og solrik terrasse. Til disse kommer det mange på visning og mange er villig til å strekke seg langt for å kjøpe en slik leilighet. Det viser en knapphet på boliger og at kjøpeviljen er stor, fastslår han.

Større prisvekst enn ellers i landet
Boligmarkedet i Asker og Bærum koker.
30 år gammel standard
– Alle som var på visning var godt voksne og hadde enebolig i randsonen, legger Thøgersen til.
Leilighetsbygget i Lychesvingen er fra 1987. Og stilen som preget dete tiåret er også den solgte leiligheten tro mot.
– Det var opprinnelig standard fra 1987, så alle rom må overflatebehandles. Man kan selvfølgelig leve med et bad fra 1987, men min erfaring er at folk ønsker å pusse opp kjøkken og bad. Og da blir det totalrenovering eller totalrehabilitering, forteller Morten Thøgersen.
Har du tips eller tilbakemelding? Send oss en e-post.
Og det er nettopp det at leiligheten har moderniseringsbehov, eiendomsmegleren bruker som argument for å forklare det store spriket mellom verditakst og salgspris på 1,6 millioner kroner.
– Når beliggenheten og alle faktorer som folk er opptatt av er til stede, så er ikke standarden avgjørende. Men når meglere og takstmenn skal prissette en bolig, så må vi ta hensyn til standarden som boligen har i dag. Det er vi nødt til, avslutter Thøgersen.
Annonse