Annonsørinnhold

Aktiv på Fornebu

Publisert
28. mars 2018

Fornebulandet er et område med fantastiske muligheter for en aktiv hverdag for store og små.

Uberørte turområder, fantastiske strender og store grøntområder; Fornebu tilbyr et aktivitets- og fritidstilbud omgitt av natur, åpent landskap og frisk sjøluft.

Vær aktiv på skogsstier, åpne flater eller langs sjøen, på rulleski, med barnevogn, på sykkel eller på ski. På Fornebu kan du ta deg en joggetur i trafikkfrie omgivelser, sykle på kryss og tvers eller drive med sjøsport når været tillater det. Langs koselige grusveier til Storøyodden med strand, sandvolleyball og grønne sletter, videre gjennom naturreservatet i Koksabukta, innom Hundsund med idrettsbaner og gressletter.

I grendesentrene finner du svømmehall, flerbrukshall, kunstis- og kunstgressbaner. I tillegg til store utearealer, er også tennisbaner og en stor curlinghall en del av det omfattende aktivitets- og fritidstilbudet på Fornebu.

 

aktiv på fornebu

Vær aktiv på skogsstier, åpne flater eller langs sjøen, på rulleski, med barnevogn, på sykkel eller på ski.

 

AKTIV HELE ÅRET

På Fornebu kan du være aktiv hele året, vinter som sommer. Dette er noen av aktivitetene du kan begi deg ut på.

Vil du bo på Fornebu? Les mer her.

Skiløyper. På Storøya er det kjørt opp skiløyper som strekker seg ut på Storøya, langs vannet. Turen rundt Storøya passer for hele familien og er et flott alternativ til marka. På Fornebu bruker man fjorden året rundt.

Curling. Rett ved boligområdet Hundsund ligger Snarøya Curlinghall. Her er det is hele året, unntatt i juli, og hallen er åpen for både profftrening og private arrangementer.

Curling er en sammensatt sport som krever mer enn man skulle tro ved første øyekast. God balanse, kontroll og bra teknikk er grunnleggende. Curlinghallen ligger i gåavstand fra alle boligområdene på Fornebulandet, med mulighet for kurs, familiemoro eller større eventer.

aktiv på fornebu

Snarøya Curlinghall.

Bordtennis. Storøya Grendesenter huser Fornebuhallen, også kalt STIGA Fornebu nasjonale treningssenter, og er riksanlegget for Norges Bordtennisforbund. Fornebu bordtennisklubb har en mengde aktiviteter i hallen for de som ønsker å prøve bordtennis.

Golfsenter. Fornebu Indoor Golf Center er et av Norges største innendørs golfsenter, lokalisert ved Fornebu S.

Golfsenteret er på 9800 m2, har 60 utslagssteder og 1000 m2 næringspillsområder med puttinggreen og innspillsgreen, med eller uten sandbunker. I tillegg til profesjonelle golfinstruktører, har man en 100 meter lang driving range og 6 fullswing simulatorer til rådighet.

Svømmehall. På Hundsund grendesenter ligger Hundsund Bad. Hovedbassenget er på 25 x 12,5 meter med 28 graders vann, og i tillegg finnes det et eget barnebasseng på 10 x 12,5 meter med 33 graders vann. Badet er åpent alle dager, og tilbyr kurs og aktiviteter for ulike aldersgrupper og nivåer. I svømmehallen finnes også terapibad, massasje og egen butikk.

aktiv på fornebu

Hundsund Bad.

Treningstilbud. Elixia Fornebu er lokalisert i sidebygget til kjøpesenteret Fornebu S og er på 1500 m2. Senteret er pakket med det det nyeste treningsutstyret på markedet. Her kan du trene kondisjon, styrke, bevegelighet og nyte en avslappende stund i våre innbydende badstuer. Senteret tilbyr barnepass og gratis parkering på Fornebu S for sine medlemmer.

Fornebuløpet. Fornebuløpet har blitt en årlig vårtradisjon og samler nærmere 3000 deltakere hvert år. Arrangøren ønsker å fremme interessen for mosjon og friidrett, stimulere deltagerne til fysisk aktivitet og trening på helårsbasis, og motivere de unge til aktiv idrett. Fornebus unike naturområde er et flott område både for rekreasjon og trening. OBOS er tittelsponsor for løpet.

Kajakkpadling. Fornebu er et eldorado for kajakkpadling, og naturlig derfor en populær fritidssyssel for mange. BULL ski og kajakk har butikk i Telenorsenteret som hjelper til med alt nødvendig utstyr, og ved Oksenøya Marina tilbys det egne kajakkhotell.

aktiv på fornebu

Oksenøya Marina tilbyr et eget kajakkhotell.

Dykking. Oslofjorden Dykkesenter holder til på Fornebu og tilbyr både dykkeutstyr og kurs. Senteret huser også en egen dykkeklubb som arrangerer jevnlige dykketurer og samlinger.

Stand Up Paddle. Stand Up Paddle (SUP) er verdens raskeste voksende sport. Det er gøy, lett å lære og topp trening for balansen, kjernemuskulaturen og utholdenheten. Bedre cross-training for skiløpere skal man lete lenge etter.

SUP.no holder til ved Oksenøya. De leier ut brett, holder kurs og har showroom med fjorden rett utenfor vinduet. Ta turen innom og prøv SUP, ta en kaffe eller bare en prat om brettpadling.

aktiv på fornebu

Stand Up Paddle (SUP)

Brettseiling. På Rolfstangen holder Lysaker Brettseilerklubb til. Her er det perfekt adgang til vindfull sjø. Brettseiling egner seg for unge, eldre, nybegynnere, rutinerte og klubben arrangerer både kurs og konkurranser. Foreningen har mange aktiviteter, også egen juniorgruppe.

Sjøspeidere. Snarøen Sjø er en speidergruppe som har aktiviteter for barn og unge, og ønsker alle nye innflyttere på Fornebulandet velkommen!

Seilforeningen. Bærum Seilforening er for de som har båt i – seiler i – eller bor i Bærum.

Bærum Seilforening er en av de mest aktive seilforeninger i Norge, med nesten 1000 medlemmer – og stor bredde fra turseilere til OL deltagere. Vi har et bredt tilbud til barn, ungdom og voksne i alle aldre. Foreningen har anlegg på Høvik, Snarøya og Ytre Vassholmen.

Båtplasser. Fornebu har flere marinaer som tilbyr utleie av båtplasser. Oksenøya Marina og Fornebu Marina er de største og holder til ved Oksenøya. De besørger trygg oppbevaring av båten gjennom hele sesongen og tar imot båter i alle størrelser.

Flytte til Fornebu? Les mer her.

OBOS FORNEBU, Forneburingen 200, 1364 Fornebu, Tlf.: 02 333