– Alle vil bo her, koste hva det koste vil

Publisert
9. desember 2016

Prisrekord i Ullevål Hageby: 11 mill. for 106 kvm.

– Dette er jo tidenes bakkerekord. En kjempesum! sier eiendomsmegler Werner Holthe i Privatmegleren.
 
Sammen med kollega Anders Langtind solgte han denne uken en nyoppusset leilighet på 106 kvadratmeter i ærverdige Ullevål Hageby til rett over 11 millioner kroner. Prisantydningen på 10 mill. ble gjort til skamme av budgiverne som knivet om den snart 100 år gamle leiligheten.
 
Totalt 38 stykker stod på lista etter visningen av leiligheten som ligger på enden av boligbygget som ble oppført i 1919. Men budgiverne mente den var verdt langt mer enn 10 mill. Selv om kvadratmeterprisen landet på knappe 104.000 kroner. 
 
– Det er ingen store leiligheter som har blitt solgt til lignende pris, sier Holthe. 
 
Objektet er nå det tredje dyreste solgte i Ullevål Hageby om man ser på kvadratmeterpris. I august gikk 77 kvadratmeter unna for 8,2 mill, mens et oppussingsobjekt landet på 132.456 kroner kvadratmeteren dersom man ikke regner med råkjelleren, men «bare» 71.266 om den utelates. Salget fikk mye oppmerksomhet da den gikk hele 3,6 mill. over prisantydning
 
 
 
Les også: Bolig gikk 1,1 mill over takst
 

Annonse

Betaler skyhøyt for å unngå forkjøpsrett

I august var eiendomsmeglerne på befaring i endeleiligheten. Den skulle pusses opp i anledning salget og meglerne anslo den gang verdien til 9 mill. 
 
– Men med den prisstigningen og etterspørselen som det har vært, ville vi prise den til 10. Det sier egentlig alt om prisstigningen. Fra 9 i august til 10 i desember, men så ville altså markedet gi over 11, sier Anders Langtind.
 
Han avfeier bruk av lokkepris, og mener Ullevål Hageby er et dårlig eksempel når det kommer til boligpriser.
 
– Jeg syns ikke 10 millioner er en lokkepris. Det er forsåvidt innafor.
 
– Det gir ikke et riktig bilde av hvordan markedet er ellers. Det er Norges største boligbyggerlag med 685 andelseiere med forskjøpsrett til enhetene. Mange betaler derfor en ekstra høy pris bare for å komme seg inn. Alle vil bo her, koste hva det koste vil.
 
Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs her
 
Ullevål Hageby har alltid ligget høyt i pris. Privatmegleren-meglerne mener området kvalifiserer til en plass på Topp 5-listen over attraktive boligområder i Oslo. Til tross for dette valgte beboerne å pusse opp hele leiligheten før den ble sluppet på markedet. Og det i en periode som normalt sett er rolig hva gjelder boligsalg. Du kan lese mer om dette her.
 
– Det er nødvendig med oppussing for å få den siste krona, sier Werner Holthe. 
 
Få flere eiendomsnyheter her

Kan miste leiligheten til beboer med forkjøpsrett

I høst har det vært stor oppmerksomhet rundt lokkepriser. Flere meglerkontorer har fått smekk av Forbrukerombudet for ulovlig markedsføring. Benytter man seg av lokkepriser, bryter man både markedsføringsloven, eiendomsmeglingsloven og bransjenorm for markedsføring av bolig.
 
Men i Ullevål Hageby er det andre forhold, mener merlerne. At de færreste har både hageflekk og terrasse som i dette tilfellet, gjør det enda mer attraktivt.
 
– Man har priser som noen ganger går over ti prosent, men vi har også hatt over dette. Folk legger på ekstra for å komme seg inn slik at de etterhvert kan kjøpe drømmeboligen i hagebyen, sier Anders Langtind.
 
Og leiligheten kan glippe for det unge paret som har kjøpt leiligheten. 12. desember går fristen ut for å benytte seg av forkjøpsretten.
 
Les flere saker på Botrends forside.
 
Kontakt oss her, og følg oss på Facebook og Instagram under Botrend.no.