Annonsørinnhold

Alt til hagen på et sted

Publisert
17. april 2018

500 m2 med drivhus, 3000 m2 med utstilling, 6000 m2 besøkshage, sommerblomster, planter og spesielle trær. Her finner du alt du trenger til hagen, på et sted.

Vi er heldige som får lov til å arbeide med det vi brenner for og det vi kan, sier Marius Foss hos Hageland Foss. For Marius og familien dreier det seg om mer enn drift, det handler om livsstil.

Snaue 15 minutter utenfor Asker sentrum ligger Hageland Foss; 500 m2 med drivhus, 3000 m2 med utstilling, sommerblomster, planter og trær. Det innholdsrike hagesenteret drives av anleggsgartnermester Hans-Petter Foss, hans kone Rigmor og deres barn Marius og Jane. På Villingstad gård har det vært drift siden 1300-tallet.

Foss Hageland, sommerblomster, planter, trær

I år feirer Hageland Foss 40-års jubileum.

– Min far, Hans-Petter, startet Foss Hagesenter våren 1978, i et lite lokale på 36 m2. Gradvis har Hans-Petter bygget opp hagesenteret til å bli et stort og solid hagesenter. Etter at vi for tre år siden ble en del av Hageland, har vi oppgradert hagesenteret med et nytt og større drivhus med plass til dobbelt så mye planter og hageartikler, fortsetter Foss.

Foss Hageland, sommerblomster

 

Stort utvalg sommerblomster og busker

Hagesenteret har et spesielt bredt utvalg planter som busker, trær og sommerblomster når det er høysesong.

Hageland Foss tilbyr også mange spesielle sorter og store størrelser av planter som man ikke finner hos andre hagesentre. Til inspirasjon og glede for hagesenterets besøkende, kan man oppleve Vilingstadparken besøkshage som er tilknyttet hagesenteret. I besøkshagen med sine 6000m2 finnes rundt 100 forskjellige sorter Rhododendron og ca. 500 andre planteslag som små stauder og store trær. En stor bonsaitresamling er også utstilt i hagen.

Foss Hageland

– Vi har i alle år vært særlig store på Rhododendron, hva gjelder ulike sorter, varianter og størrelser. Her kan du se hvordan busker og trær ser ut i et naturlig miljø. Hagen er på sitt

flotteste i midten av mai, da blomstrer Rhododendron, oppfordrer Marius.
I tillegg til Rhododendron er Japanlønn og Bonsai trær et av hagesenterets store satsningsområder.

Japanlønn er et løvtre med karakteristisk bladverk og som oftest med flotte høstfarger på de aller fleste sortene. Hageland Foss har et spesielt stort utvalg av sorter i salg og har de siste årene spesialisert seg på et bredt utvalg av Japanlønn.

– Vi selger mange av de kjente Japanlønn sortene, men vi har også mange spesielle varianter som man kanskje ikke har hørt om før, legger han til.
Også Bonsai er stort hos Hageland Foss.

Bonsai, Japanlønn, foss Hagesenter

– Vi startet med salg av Bonsaitrær i 2016 fordi vi ønsket å tilby våre kunder en mulighet til å kjøpe bonsaitrær, bonsaipotter og bonsaiutstyr i Norge. Vi arrangerer forskjellige kurs og workshops i bonsai. I september i år avholder vi vår første bonsaiutstilling hvor målet er å få vist frem det beste av Bonsaitrær som finnes rundt i landet vårt. Vi opplever økende interesse, forklarer han.

 

Høysesong på trappene

Familien Foss går en travel vår i møte. Etter utbygging av nytt drivhus i 2016, byr Hageland Foss på dobbelt så stort areal med et rikelig utvalg av sommerblomster i salg. Over halve drivhuset er smekket fullt med duftende sommerblomster i sesong, i et deilig fargehav.

– Det beste med å drive Hageland Foss er at vi har en glødene interesse for planter og hage, det er en stor glede å jobbe med levende planter og vi er heldige som har muligheten til å arbeide ute. Vi gleder oss til å ¬ hjelpe våre kunder med å velge planter til deres hager, nå som endelig våren er her, smiler Marius.

Hageland Foss, Hurumveien 11, 3440 Røyken, Tlf.: 31 28 49 56