– Året jeg måtte be om en skarve kaffe på Valentinsdagen

Publisert
10. februar 2016

Les Fannys morsomme og personlige beretning fra fjorårets feiring.

Uansett om du synes Valentinsdagen er en Hallmark-høytid eller om du er en av de som setter pris på dagen, blomster og sjokolade, så er faktum det at du ikke kommer utenom.
 
Alt, tilsynelatende, handler om den hjerteformede dagen og om hva som bør skje.
 
Men tenk hvis ikke det skjer, da. Hva da?
 

Alt er over i en rasende fart

Uheldigvis, for en som er godt over middels opptatt av bursdag og fest, feires jeg ferdig på to korte måneder.
 
Først er det jul, så følger Morsdag og Valentinsdagen hakk i hel – og en uke etter fyller jeg år. Det vil si at alle er ganske lei av å feire meg når vi har kommet til midten av februar. Til min store fortvilelse.
 
Hvis du også bor sammen med en mann som hverken er spesielt opptatt av eller flink til å feire, vet du hva jeg snakker om.
 
Røros Tweed skal bringe norsk ull og design til utlandet.
 
Fannys gardin-guide.
 

Annonse

 

Alle som har barn, vet at når babyen er rundt seks uker, blir du kalt inn til samtale med helsesøster. Seksukers kontroll, med en slags kontroll av mor også. Når mor og helsesøster har konstatert at alt er i orden med barn, skal mor sjekkes. For fødselsdepresjon. Dette ble også sjekket for akkurat ett år siden. Måten du sjekkes på, er å svare på noen enkle spørsmål som til slutt danner et bilde av din.. ja, mentale helse.
 
Ett av spørsmålene lød: «Har du grått den siste uken?» OM jeg har grått? Det er tøft nok med nattevåk og brystbetennelse, men å måtte minne mannen på å minne barna på at det er morsdag og kanskje lage eller kjøpe en kake, og å måtte be om en skarve kaffe på sengen på Valentinsdagen. Ja, da kan du banne på at jeg grått.
 
Så jeg krysset ja. Til stor bekymring for helsesøster som da spurte meg om foranledningen til hendelsen.
 
Hun satt helt stille mens jeg fortalte, og jeg tror hun virkelig ville forstå meg helt til hun ikke kunne lenger. «Er det derfor?»
 
Også lærte hun meg noe, noe viktig som jeg vil lære andre. At det er lurt å snakke om forventningene sine, på forhånd.
 
Ikke forvent at han forstår, for du forstår ikke han og hvorfor det ikke er viktig. Og det betyr ikke at du ikke har en god mann, eller at du er en snill samboer eller en omtenksom mamma. Det betyr at menn er menn, og at alle er forskjellige. Og at jeg ikke hadde noen fødselsdepresjon.
 
Design House Stockholm går nye, ukjente veier med møbelkolleksjon. 

Annonse

Min egen lykkes smed

Så selv om ingen annen vil, vil jeg feire Valentindagen for det er viktig for meg. Og er det ikke noe i ordtaket om at man er sin egen lykkes smed?
 
Jeg vil benytte anledningen til å avkrefte myten om at det alltid må være dyrt eller ekstravagant. En tanke bak, er mer verdt enn penger, selv om en blomst aldri er feil.. og heller ikke uoverkommelig å skaffe. For meg er det viktig å gjøre litt stats på guttene mine, som skal få hvert sitt kort med en hemmelig, personlig beskjed på.
 
Personlige kort er enkelt å lage og veldig hyggelig å få. Her følger inspirasjon, kanskje, til tre søte kort du helt sikkert får til å lage. Til en kul type, til en som er hard utenpå og myk inni og til en søt en.
 
Happy Valentines day –  og ta på deg et smil!
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.