Asker-megler bak salg av Treschow-luksus

Publisert
25. november 2015

Solgte en av Norges dyreste eiendommer denne uken.

Eiendomsmegler Keven Frantzen hos Privatmegleren Solli & Partnere i Asker solgte denne uken familien Treschovs tidligere luksusbolig i Larvik.
 
Det var E24 som først omtalte saken.
 
Boligen, under navnet Balders Hage, har skiftet mellom flere betydningsfulle familier i norsk næringslivshistorie.
 
Økt interesse for dyre boliger
 
Nå kan du gjøre boligkupp
 
– Det har vært stor interesse rundt Balders Hage og vi har hatt mange interessenter innom. Huset er tegnet av en av de råeste sosietetsarkitekter i Kristiania så tidlig som 1880, sier eiendomsmegler Keven Frantzen til Botrend. 
 
– Selv om huset er blitt påbygd og ombygd siden da må en slik eiendomsmasse som oftest tilpasses nye behov. Derfor krever disse salgene ofte noe lengre tidslinjer enn  normaleiendommen, legger han til. 
 
Les flere saker på Botrends forside her. 

Prisavslag

 
Da eiendommen ble lagt ut for salg i fjor, var det med en prisantydning på 45 millioner kroner.
 
Da var det betegnet som den nest dyreste eiendommen i Norge.
 
I februar ble prisantydningen satt ned med 16 millioner, og Frantzen har nå rodd salget i land.
 
– Vi har flere eiendommer i det øvre prissjiktet som jobbes med i det stille. Vi solgte en flott sjøeiendom i Asker nå nylig og har flere i porteføljen. Disse selges for – og til kunder som ønsker diskresjon. Markedet for dyrere eiendom er veldig bra, men selektivt, sier Frantzen til Botrend. 
 
Rev bolig til 31 millioner kroner
 
 
Vil stoppe Røkkes bryggeplaner
 
Redervilla til lavpris

Annonse

Kommandosentral under krigen

 
Balders Hage ligger innerst i Larviksfjorden og ble bygget i 1879 av grosserer og tobakksfabrikant J. W Falch. Eiendommen ble solgt i 1902 til familien Treschow, og ble gitt navnet Fritzøe Villa.
 
 
Det er eiendomsinvestor Trygve Bøe som har hatt Balders Hage som familiebolig siden 2002.  Farfaren til godseier Mille Marie Treschow, Fritz Michael Treschow (1879–1971), er blant de tidligere eierne av eiendommen.
 
 
Boligen har også historie fra annen verdenskrig, da tyskerne brukte den som kommandosentral for Larvik-området.
 
 
På slutten av 1980-tallet ble eiendommen kjøpt av Iver Bugges rederi ved Jan Bugge. Da ble den pusset opp for 20 millioner kroner.
 

 

Prisrekord i Asker

 
Nylig ble det satt prisrekord i Heggedal da en enebolig ble solgt for nærmere ti millioner kroner. 
 
Odd André Engh i Eie Eiendomsmegling fortalte til Budstikka at han brukte mye tid på å pleie og følge opp interessentene tett for å få dem gjennom prosessen fra første interesse og til budrunden.
 
– Det man ofte ser er at i de dyreste segmentene, så må man bruke vesentlig mer tid på kjøper og selger. Interessentene må foredles til budgivere og så til kjøpere av eiendommen. I øvre prisklasse har folk mye å velge i, fastslår han.