Askermegler selger Fredriksen-luksus

Publisert
21. mars 2016

John Fredriksen selger Geilo-leiligheten.

 
Daglig leder og partner i Proaktiv Eiendomsmegling, Fredrik von Krogh fra Asker, har fått oppdraget å selge leiligheten til skipsreder John Fredriksen på Geilo.
 
Luksusleiligheten er på 256 kvadratmeter, går over to plan og ligger på Dr. Holms hotell på Geilo. Med beliggenhet i 5. og 6. etasje har eier og gjester direkte tilgang via heisen i hotellets resepsjon, og kommer til en skreddersydd leilighet spesialbygget av britiske båtbyggere. Geilo-luksusen har ingen konkret prisantydning, annet enn at den er «høy».
 
– Den er i det øvre prissjiktet for fritidseiendommer i Norge, sier Von Krogh til Botrend.
 
Europris-gründer Terje Høili har lenge hatt Norges dyreste fritidsbolig for salg, en Norefjell-leilighet til 19,5 millioner kroner. Mye tyder derfor på at Fredriksens leilighet vil ligge godt over 20 millioner kroner.
 
Slik innredet Von Krogh meglerkontoret

Annonse

 

Markedsføres i utlandet

 
Det er en kjent sak at skipsrederen og milliardæren John Fredriksen er en mediesky mann, og mye tyder på at han ikke ønsker blest rundt salget. 
 
Fritidseiendommen på Geilo er annonsert i norske medier, men blir også markedsført i utlandet.
 
– Vi har valgt å gå ut med salget i det åpne markedet for å nå ut til et større publikum, opplyser von Krogh til Botrend. Han bekrefter at han allerede har fått flere henvendelser om leiligheten.
 
–  Dette er norske interessenter. Vi holder private visninger for de enkelte, sier eiendomsmegleren som er sparsom med opplysninger rundt salget.
 
Blindleia-luksus markedsføres i utlandet
 

Ettertraktet objekt

Fredriksens advokat sier til DN at milliardæren selger leiligheten fordi han bruker den svært sjelden. John Fredriksen er til daglig bosatt i London.
 
Han eide opprinnelig en leilighet på Dr. Holms, men i 2002 kjøpte han den 170 kvadratmeter store naboleiligheten og slo de to sammen.
 
Fredriksens leilighet har i dag blant annet fire bad, tre balkonger og egen master-suite. Den har stor stue, eget bibliotek og lekre bad.
 
Fritidsboligen som nå er til salgs på Geilo må være ett av boligmarkedets mest ettertraktede objekter å ha i porteføljen for en eiendomsmegler.
 
Fredrik von Krogh hos Proaktiv i Asker ønsker ikke å utdype detaljer rundt oppdraget utover at ved seriøse henvendelser vil interessentene få informasjon de ønsker.
 
Saken ble første gang omtalt i Dagens Næringsliv.