Baderom i vintagestil

Publisert
14. februar 2017

Vintage-gjenstander satte prikken over i'en for familien i Østfold.

– Vi overtok huset fra 1918 med mye av det opprinnelige inventaret i seg. Møblene er en del av boligen så det var naturlig å blande dem med våre egne ting noe badet også bærer preg av, forteller ekteparet Åse Risberg og Ole Henrik Osen.  
 
Det var desember i fjor at familien realiserte drømmen om et småbruk og flyttet fra villa på Jar til et 211 måls gårdsbruk på Eidsberg i nærheten av Mysen i Østfold.  
 
– Vi falt pladask og kunne flytte rett inn. Vi opplever at stilen på mange måter ga seg selv da det er så mye historie både i boligen og inventaret.
 
Her kan du lese om hele huset til familien Risberg Osen.
 
Bildeserie fra Eidsberg i Østfold
 
 

Annonse

Lille speil på veggen

En herlig miks av syv forskjellige speil av forskjellig årgang henger over dobbelvaskene. Et originalt og spennende alternativ til et klassisk stort speil.  
 
– Her henger runde håndspeil, rektangel og kvadratiske i en herlig miks. De forrige eierne la grunnlaget for stilen på badet og vi har i grunn bare fortsatt med den, forklarer Åse.
 
Her er en samleside over Botrends artikler om baderom
 

 

Sjakkmønster

Baderommet er på 20 m2 som gir familien på fem god plass.
 
Gulvet er flislagt i sjakk mønster som også går igjen på kjøkkengulvet og skaper god flyt i boligen.
 
Møblene på badet er alle klassiske, rette og robuste selv om de spenner fra moderne til antikviteter.
 
Få maksimalt ut av minibadet

Bor med historie

 
– Huset er i god stand og vi kunne flytte rett inn, men som så ofte med gamle hus er det alltid noe som skal fikses på. Vi bestemte oss for å bevare mest mulig av det gamle, slik som sprossevinduene her på badet. Men det har ikke vært enkelt å finne fagfolk som fortsatt kan originalmåten å pusse opp på, forteller Ole Henrik.
 
Se hvordan badet ble totalrenovert
 
– Vi har fått flest tilbud om å rive alt og heller sette inn nytt, humrer han.
 
Paret kom etter hvert i kontakt med fagfolk  som praktiserte restaurering etter antikvariske prinsipper.
 
– Vi har lært mye av dem, forklarer Ole Henrik og legger til at selv om det koster både tid og penger er det verdt det. Det blir rett og slett en annen måte å bo på, vi skynder oss ikke på samme måte for å bli ferdige nå. I forrige huset vårt på Jar var jeg mye mer utålmodig, forteller Åse. Nå er det mer sånn, det tar vi til neste år!
 
 

 
Les flere saker på Botrends forside
 
Tips oss gjerne her, og følg oss på Facebook og Instagram under @botrend.no