Bærum passerer Asker i oppussingsiver

Publisert
14. april 2016

Flere pusser opp i Bærum enn i Asker.

 
Oppussingsiveren var størst i   Asker  i fjor.
 
 
I år har  bæringene  passert Asker som den største av de to Akershus-kommunene.
 
Asker er opp 27 prosent de to første månedene av 2016, fra 251 jobber til 319. 
 
 
Totalt er det lagt ut 1429 jobber de tre første månedene i Asker og Bærum, 935 i Bærum og 494 i Asker, i følge Mittanbud.no.
 
 
– Det er høyere konkurranse blant håndverkere om jobbene i Bærum, totalt sett er Bærum helt i toppen for oppussing og aktivitet, Håvard Bungum i anbudstjenesten  Mittanbud.no.
 
 
Etterspørselen etter håndverkere fyker i været nå når våren bryter gjennom. Fire av ti nordmenn har  oppussingsplaner  og Kari og Ola pusser opp for et sted mellom 60 og 70 milliarder i året.
 
 
– Det er alltid rekordetterspørsel nå etter påske, sier Bungum.
 
 
Bransjen vil styrke håndverksfagene
 
Slik unngår du falske «mestere»
 
 

Annonse

Snekkere mest ettertraktet

 
Sammen med Lørenskog, Skedsmo og Vestby har de to vestlige Akershuskommunene alltid vært blant de mest oppussingsivrige i fylket.
 
– Det er nok mange som får seg en overraskelse når de kommer ned fra påskefjellet, og starter jakten på håndverkere. Vi ligger allerede langt foran fjorårets tall på tilsvarende tid. Og vi har aldri hatt større etterspørsel etter fagfolk som sist uke, sier Bungum i Mittanbud.no.
 
Norsk møbeleksport opp 6,5 prosent

Doblet etterspørsel

 
På landsbasis økte den samlede etterspørselen etter håndverkstjenester med 40 prosent på denne tida i fjor. Det blir enda større økning i år.
 
Mai og juni er toppmånedene hos mittanbud.no som måtte de kalle inn ekstraressurser for å se gjennom alle forespørslene om håndverkere i fjor.
 
– Det er utrolig at det er så store sesongvariasjoner. Folk planlegger nok ikke så langsiktig som man skulle tro selv om det er naturlig at iveren blir større når utesesongen nærmer seg, sier Bungum.
 
Her er sesongens utemøbler 
 
Dette er IKEAs sommerkolleksjon

Bruker nettet

 
– Det er uansett morsomt å se at så mange bruker internett når de skal finne en ledig håndverker, og det er kanskje i perioder med høy etterspørsel en anbudstjeneste som mittanbud.no fungerer aller best. Folk er lei av å ringe rundt og få nei, så da er det enklere å se at tilbud fra ledige håndverkere kommer inn, sier Mittanbud-sjefen.
 
– Målet vårt er at alle skal få mange tilbud slik at de kan vurdere ulike håndverkere opp mot hverandre. Alle evalueringene som tidligere kunder har gjort er uvurderlige. Nå etter påske er kanskje mange godt fornøyd om de i det hele tatt får jobben gjort, tror Håvard Bungum.
 
Slik er kunsten å selge på Finn
 
 

Møbler og interiør selger best

 
Erfaringene fra Mitt Anbud bekreftes i en   spesialrapport fra SSB, bestilt av Asker kommune. 
 
Rapporten viser at det er møbler og varer til huset som har kombinasjonen størst vekst og størst andel av varehandelen i Asker kommune i perioden 2008–2014.
 
I tall ble det omsatt varer «til huset» for 2,3 milliarder kroner i Asker kommune totalt sett i 2014, Dette er en vekst på 41 prosent ifra 2008 til 2014, sier rapporten.
 
Økende interesse for  interiør  og gamle møbler gjør at stadig flere velger skreddersydde løsninger, melder  møbelsnekkerne.
 
 

– Jeg vil leve av det som gjør meg lykkelig, og jeg har lenge lekt med tanken om et yrkesskifte, sier Marius Mork, som nå er innehaver av enkeltmannsforetaket Asker Møbelsnekker og Metallsmie.
 
Han er en av mange som nå satser innen interiør- og møbelbransjen. 
 
Har du tips eller tilbakemelding? Send oss en e-post.