Bærums-bolig 80 prosent over prisantydning

Publisert
11. mai 2016

Trenger massiv oppgradering.

 
Denne uken solgte Privatmegleren Aveny en eiendom i Lommedalen der salgssummen endte 80 prosent over prisantydning. 
 
Prisantydning var på 4,6 millioner kroner, mens det endte på 8,3 millioner etter en heftig budrunde, skriver Dagens Næringsliv.   Det er 80,4 prosent over takst og prisantydning. 
 
Eiendommen i Lommedalsveien er et oppussingsobjekt, og trenger total rehabilitering. I følge annonseteksten er det ekte hussopp i deler av boligen, og den har ikke vært pusset opp på lang tid. 
 
På  Botrend  gir vi deg det siste innen  eiendomsnyheter   og du kan blant annet lese om den økende trenden der  desperate boligkjøpere kupper før visning. 
 
Ga 2,2 millioner for 34 kvadratmeter
 

Annonse

Utbyggere trakk seg

 
Eiendommen er registrert i Bærum kommunes kulturdatabase, SEFRAK-registeret. 
 
Det er derfor ikke avklart om og hvor mye man kan bygge på tomten. 
 
Det var, i følge DN, flere utbyggere med i prosessen, men boligen endte til slutt opp hos en privatperson. 
 
– For utbyggerne skal det til syvende og sist lønne seg, når det etter hvert kom på dette nivået ble ikke det aktuelt, sier eiendomsmegler Beate Ellingsen hos Privatmegleren Aveny til DN, som uttrykker overraskelse over hvor høy salgsummen ble.
 
Solgte 12 boliger før de kom på markedet

Boligprisene stiger

 
Boligprisene steg med 1,4 prosent i april over hele landet. 
 
I Asker og Bærum  ligger noen av landets aller dyreste boliger. 
 
I Bærum steg prisene 1,9 prosent og Asker hadde en oppgang på 1,7 prosent i april 2016. 
 
– April ble nok en sterk måned i boligmarkedet, og det er på Østlandet at prisene utvikler seg sterkest. Spesielt Oslo har en meget sterk prisstigning så langt i år og skiller seg ut med et for lavt utbud av boliger til å kunne møte den sterke etterspørselen, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.
 
– Normalt legges det ut mange boliger for salg fram mot juni, og prisene vil da flate noe ut. Det gjelder normalt for våre bygder også. Akkurat nå er det betraktelig færre boliger for salg Asker og Bærum sammenlignet med samme tid i fjor. Det er flere kjøpere enn selgere i overskuelig fremtid, og vi kan forvente fortsatt prisstigning, sier markedsområdelederen i DNB Eiendom, Gro Kirckhoff.
 
Tips eller tilbakemelding? Kontakt oss her.
 
Les flere saker på Botrends forside.