Barnefamilier drar vestover for å få råd til bolig

Publisert
5. juli 2016

Økningen i boligprisene siden nyttår er på 6 prosent i Asker og Bærum.

Økningen i boligprisene siden nyttår er på 6 prosent i  Asker og  Bærum. Barnefamilier flytter vestover for å få råd til mer plass.
 
Christian Johansen (41) og Astrid Harring (26) flyttet fra en toroms leilighet på Romsås til treroms rekkehus i Dyringveien på Dikemark i 2012. Det de kjøpte for 3,250 millioner kroner for fire år siden, håper de nå å få solgt for 3,690 millioner. Pengene går til ny enebolig i Røyken sentrum.
 
– Vi trives kjempegodt her, men trenger større plass og får veldig mye mer for pengene i Røyken, forteller samboerne – med Erik, 5 måneder, på fanget og hunden Kompis rundt bena.
 
Botrend skriver om  eiendomsnyheter over hele Stor-Oslo. 
 
Derfor blir dette området mer populært
 

Annonse

Snittpris for bolig: 5,7 mill.

 
Rekkehuset  til Christian og Astrid blir trolig solgt over sommerferien, men samboerne arrangerte visning som en «teaser» onsdag sist uke.
 
Dit kom Vladimir Jovanovic og Ivana Milojevic, med sønnen Stefan Dusan på armen og Ivanas mamma Zora på slep.
 
Denne lille småbarnsfamilien fra Serbia ser også vestover for å løse eget plassbehov i det de opplever som et meget tøft marked.
 
– Vi bor i en liten leilighet på Fornebu, venter et barn til og må ha bedre plass. Men prisene er altfor høye, så vi må lenger ut fra byen for å få råd til dette. Dikemark virker som et veldig fint sted, og vi vil absolutt vurdere denne boligen, forteller familien.
 
Les også om prissjokket på nye boliger her
 

I vesterled

Årsaken til at stadig flere boligsøkere setter kursen vestover fremgår klart av Budstikkas helt ferske Boligbørs for andre kvartal:
 
Boligprisene i Asker og Bærum har satt ny rekord – igjen – opp 3 prosent bare i løpet av april, mai og juni. Det tilsvarer en prisøkning på hele 1.500 kroner kvadratmeteren i denne perioden.
 
Prisveksten hittil i år er på 2.800 kroner kvadratmeteren, en økning på 6 prosent. Gjennomsnittsboligen i Asker og Bærum (120 kvadratmeter) er med dette blitt 336.000 kroner dyrere bare siden nyttår – opp fra 5,400 til 5,736 millioner.
 
Kvadratmeterprisen er økt med 5.700 kroner – opp 12 prosent – de siste 12 månedene.
 
– Det begynner å bli dyrt, smiler Christian og Astrid litt skjevt, for ikke å dramatisere unødvendig.
 
Sover i kø for å sikre seg tomter
 

– Ville budrunder

 
– Det settes  prisrekorder stadig vekk, og jeg ser ingenting som tyder på at vi får noen store korreksjoner, konstaterer meglerveteranen Andreas Dahl i Eiendomsmegler 1 i Asker.
 
– Men ser du pristoppen?
 
– Egentlig ikke. De som har solgt bolig de siste par ukene har riktig nok ikke opplevd like ville budrunder som de som solgte i de par månedene før det. Da var det helt vilt. Mange fikk ikke engang arrangert visning fordi det kom kjøpere inn som kuppet boligen. Markedet skal nok videre opp etter sommeren, men ikke i samme tempo og ikke like bratt, tror Dahl.
 
Her kan du lese flere saker om kupping i boligmarkedet. 
 
De rekordhøye boligprisene vil øke presset på områder som Dikemark, tror Christian og Astrid.
 
– Flere bør få opp øynene for hvor utrolig fint det er å bo her. Men det er nok fortsatt en del fordommer knyttet til området. Vi hadde neppe havnet her selv heller, om det ikke var for at jeg jobber ved regional sikkerhetsavdeling her på Dikemark, forteller Christian.
 
Les flere saker på Botrends forside her.
 
Tips eller tilbakemelding? Send oss en e-post.