Barnefamilier i budkamp på Haslum

Publisert
14. januar 2016

Dette rekkehuset gikk 800.000 kroner over takst.

Over 50 på visning, seks budgivere og 800.000 over takst. Det ble resultatet da rekkehuset på Haslum skiftet eiere.
 
– Vi endte med en kvadratmeterpris på 49.549 kroner, og det er selvsagt på et nivå vi ikke har sett tidligere for disse enhetene, sier megler Edvard Chapsang i Eie eiendomsmegling avdeling Sandvika.
 
Rekkehuset ble lagt ut med en verditakst på 4,7 millioner kroner. Etter en intens budrunde var prisen 5,5 millioner kroner – 800.000 kroner over takst. Det er ifølge megleren prisrekord i området.
 
– Det var kun titusenlapper som skilte første og tredje budgiver, fortsetter Chapsang.
 
OBOS selger unna på Storøya.
 
Få flere bolignyheter på Botrend her.

– Veldig mye som treffer

Årsaken til den voldsomme interessen tror megleren skyldes få boliger på markedet og at boligen traff godt.

– Når man har godt over 50 på visning på et objekt som normalt har halvparten, så er det en indikator på at det er lite boliger til salgs. I tillegg er dette en bolig med riktig antall rom, riktig fordeling, og som ligger fint til i forhold til T-bane, barnehager og skole, sier Chapsang, som kan fortelle at det var barnefamilier som gjennomgående var blant interessentene til boligen.
 
Her ser du hvordan norske boligpriser utvikler seg.
 
Den gode salgsprisen hevder megleren også skyldes at salget ble planlagt allerede i overgangen september/oktober.
 
– Igjen er dette et bevis på at det lønner seg å planlegge godt og i god tid, sette opp en god fremdriftsplan, markedsføre boligen godt og hele tiden ha målgruppen i fokus, fastslår han.
 
Skal du på visning? Da må du lese dette.
 
Slik velger du rett megler.

Annonse

Hett objekt

De siste årene har rekkehus i Asker og Bærum vist seg å være det heteste salgsobjektet. Også tomannsboliger er det stor interesse for.
 
– Rekkehus og tomannsboliger er veldig i støtet akkurat nå, og det er stor etterspørsel etter disse boligtypene. Finner man en fin planløsning, så trenger man ikke kjøpe enebolig, og det er en pris som er overkommelig for langt flere mennesker, sier megler og partner Odd André Engh i Eie eiendomsmegling Asker.
 
Timing av boligsalg betyr alt.
 
Få boliger av denne typen på markedet, prisnivå og tilflytning fra byen er ifølge Engh viktige årsaker til at det ofte blir kamp om rekkehus og tomannsboliger som legges ut for salg.
 
– Det er en knapphet på rekkehus og tomannsboliger i forhold til etterspørsel. Det er også mange kjøpere som flytter fra byen, avslutter Engh.
 
Denne saken ble først publisert i Budstikka.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.