Barnehagebilder, en hvit vegg og mange muligheter

Publisert
4. november 2016

Fanny viser deg hvordan du henger flere bilder på samme vegg.

Jeg har alltid ønsket meg en stor vegg, (vel)fylt med bilder i forskjellig størrelser, farger og motiver.
 
Favorittmotivet hjemme hos oss, er naturlig nok barna og familien.
 
Selv om motivet er i boks, er det ikke helt enkelt å innrede en hvit vegg balansert og harmonisk, uten at bildet drukner i en klynge motiver. Og gjett om jeg har prøvd før. Som med interiør, må jeg erkjenne at jeg blir påvirket av døgnfluetrender, og til en hver tid kan ha forskjellige preferanser til hva som skal pryde veggen hjemme hos oss.
 
Joda, en naken Kate Moss i helfigur med halvåpen munn er (akkurat nå) et riktig og kult utrykk til stuen… men om to år? Nja. Spesielt hvis bildet har litt størrelse, og er en del av en form, kan det være utfordrende å bytte det ene uten at det har påvirkning på de andre. Og Kate ryker – på ett eller annet tidspunkt, gjør hun jo det.
 

Annonse

Finn det du ikke vokser fra

Også er det alle hullene i veggen den ubesluttsomme innredningen etterlater. Å ombestemme seg, eller å bestemme seg på nytt som jeg heller vil si, byr på svarte hull som må sparkles og males igjen.
 
Herregud vi har mange hull i våre vegger!
 
Så hva gjør man da, når man ikke riktig vet hva man liker om et år, eller kanskje to eller tre?
 
Svaret er ganske enkelt, egentlig. Finn et motiv du virkelig liker, som du aldri blir lei.
 

Et motiv du ikke ser de skarpe fargene for, motiv du blir glad av å se på hver dag – og som du ikke vokser fra. Barna dine eller familien, selvfølgelig.
 
Les også: Jakten på den perfekte kommoden
 

Ingen smilegaranti

Kanskje du, som meg, akkurat i disse dager har fått høstens barnehage – eller skolebilder i hus. Det er alltid like festlig å bli servert resultatet, det kan gå rett vest eller hjem.
 
Snørr, makrell i tomat rundt munnen og sveis er som oftest enkelt match. Men det du eller barnehagen derimot ikke kan påvirke er om barnet kommer med smilegaranti akkurat den dagen. Eller om den hånden må være inne i den munnen, akkurat når bildet skal tas. Som regel er bildene helt herlige, ganske subjektiv sett. Motivet er liksom ditt helt eget, så personlig, din helt egen produksjon.
 
Flere saker fra Fanny finner du her

Wall of fame – eller wall of shame?

Men, faktum er at det blir mange slike bilder etter hvert, den siste russetiden er om bare 16 år. Hvor og hvordan skal de da henge? Skal alle henge på én og samme vegg, en slags wall of fame eventuelt wall of shame?
 
Skal de henge litt her og litt der, skal de henge i gangen, i stuen, på do… altså.
 
Skal det bare være A4 bilder, med eller uten farger, og hvordan skal rammene se ut – svarte, hvite, like?
 
Les også: Slik velger du kunst til hjemmet – med stort eller lite budsjett
 
Dette, svært livsviktige, spørsmålet har jeg altså på syv år ikke blitt klok på, som har resultert i at de få barnehagebildene vi har fått hengt opp, har blitt flyttet på.
 
Også har jeg sparklet. Og malt. DET, blir det slutt på. Og sånn gjør jeg det:
 
Her kan du lese flere saker som gir deg enkle tips til hvordan du fikser interiøret selv
 

Min oppskrift på suksess

Fordi jeg er en person som liker ha visse system for det meste, kom jeg på en genial i idé – om jeg må si det selv.
 
Utgangspunktet er en hvit vegg i en halvlang gang. Fordi disse bildene symboliserer vekst, tenkte jeg det kunne være morsomt å forme en imaginær tidslinje. Bildene skal selvsagt henges kronologisk, i forskjellige størrelser og motiv over og under ”linjen” frem til de siste bildene – med plass til nye tider og bilder.
 
Jeg trekker tidslinjen min litt ned på veggen, sånn at de små, selve motivet, selv kan se bildene og hvor mye de har vokst.
 
Så gjenstår det å se om veggen er lang nok, og hvor mange hull jeg må sparkle eller male hvis jeg får en ny, genial idé. Jeg gleder meg til å se hva vår tidslinje byr på av tannløse smil, mislykkede hårklipper og fingre i munnen.
 
Les mer på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her. Og følg oss på Facebook og Instagram under Botrend.no