Solgte sin siste sofa i Asker

Publisert
5. oktober 2015

Slutt for BB-interiør

Det er skrevet møbelhistorie etter at ekteparet Bøifot fra Asker har solgt sin siste sofa fra den tradisjonsrike møbelbutikken i Kirkeveien i Asker.
 
– Vi avslutter fordi vi ønsker å trappe ned. Jeg er 69 år og min kone 64, sier Bjørn Bøifot.
 
Han har vært eier og driver av forretningen BB Interiør AS sammen med sin kone Anne-Ju siden starten.
 

Lang historikk

For kort tid siden reåpnet butikken, sentralt plassert ved Føyka, med nye eiere.  Nå er det A. Huseby & Co som driver det hele.
 
BB Interiør AS ble startet som hjemmefirma innen kontormøbler i 1985. Virksomheten har vært drevet både på Høvik, i Strøket i Asker sentrum og på Hvalstad. På Hvalstad startet salget av hjemmemøbler i 1991 og fokuset har vært på det de siste 20 årene.
 
Ekteparet har sett alt av møbeltrender i alle disse årene. Men de har selv  holdt seg til sitt konsept og sin nisje: Klassiske kvalitetsmøbler med god design. Merkene de har ført har vært Hästens, Hjelle, Montana og Tonning.
 
– Vi har hatt mye dansk design, forklarer de.

Merket krisetider

Rekordåret var i 2006. Så fulgte tøffere tider.
 
– Vi merket som alle andre finanskrisen, og har sett flere møbelaktører måtte legge ned opp gjennom. Vi har også sett på nært hold tøffe tider hos mange av våre leverandører der flere måtte permittere.
 
I 2014 omsatte butikken for 9,3 millioner, opp fra 8,5 millioner året før.
 
Butikken gikk med 107.000 kroner i overskudd før skatt, ifølge Bizweb.

Konkurranse

Butikken har nok av konkurrenter rundt. Gigantene Ikea og Skeidar ligger ikke langt unna, og det er også flust av andre møbelbutikker i Asker og Bærum.
 
– Hva tenker dere om konkurransen dere har opplevd?
 
– Konkurransen har vært økende de siste årene, med både internett og andre sosiale medier. Det viktigste for oss har uansett vært å yte god service og ha produkter av god kvalitet, sier Bøifot.

Annonse

Viktige valg

– Hvordan oppleves det å slutte?
 
– Etter å ha drevet i rundt 30 år, er det selvfølgelig rart å slutte men det er viktig å slutte når man kan, ikke når man må, mener Bjørn Bøifot.
 
De er glade for tiden i Asker.
 
– Å drive butikk i Asker har vært fint. Det er mange hyggelige kunder, og de ønsker å støtte lokale butikker såfremt pris og kvalitet er riktig, sier Anne-Ju Bøifot.
 
– Vi vil takke for alle hyggelige hilsener vi har fått fra kundene da det ble kjent at vi skulle slutte, fremholder de.
 
Nå skal de kose seg med egen fritid.
 
– Vi har jo hatt butikken i tankene hele tiden. Man har egentlig aldri fri. Så det blir jo godt å kunne disponere sin tid og ta ferie når man har lyst, mener de.

Naturlig kjøper

De har to barn, men ingen av disse ønsket å overta. At det da ble A. Huseby & Co. som ble ny kjøper opplevdes naturlig.
 
– De driver en av bransjens beste møbelbutikker i Oslo med stor sett samme sortiment som vi har hatt, sier Bjørn Bøifot.
 
Denne saken ble først publisert på Budstikka.no