Begge rekkehusene gikk 700.000 over takst

Publisert
27. januar 2016

Stort press på boligmarkedet.

Fem barnefamilier i to ulike budrunder førte til stor gevinst for boligselgerne i Bærum.
 
Det har vært knyttet stor spenning til boligmarkedet i januar. Tradisjonelt sett stiger boligprisene mye på nyåret, men nå ser det ut som at mange venter på våren. Utbudet er lite samtidig som boligprisene stiger.
 
– Selg nå, var rådet eiendomsmegler Petter Mamen-Lund i Eie eiendomsmegling i Asker ga leserne i midten av januar.
 
Det mener også hans kolleger i Bærum, Kenneth Eckmann og Ole Herman Grongstad.
 
– Det er ikke så mange boliger ute i markedet, så det blir kamp om de få som legges ut, sier Eckmann i Eie Eiendomsmegling i Sandvika.
 
Denne uken solgte både han og kollega Ole Herman Grongstad hver sin bolig til 700.000 kroner over takst.
 
Få flere bolignyhter på Botrend her.

70-tallsbolig med atriumsløsning

På Kolsås gikk en kjedet enebolig fra 1970 700.000 kroner over takst etter at fem barnefamilier knivet i en budrunde.
 
Boligen som blant annet rommer tre soverom og har et bruttoareal på 136 kvadratmeter gikk til slutt for 5,1 millioner kroner.
 
– Vi hadde godt oppmøte på begge visningene, og rundt 30 stykker var innom. De var stort sett fra 25 år og oppover, samt noen eldre i og med at alt er på ett plan, sier Kenneth Eckmann.
 
Han mener det mest fremtredende med boligen er atriumsløsningen hvor alt er samlet i en etasje.
 
– Det er ikke så mange av disse, men det er mange som er ute etter det. At boligen ligger i et populært boligområdet har nok også mye å si, mener Eckmann.
 
Førstegangskjøpere må belage seg på høye priser.
 
Han merker stor etterspørsel etter boliger over hele Bærum, og særlig på Kolsås hvor flere har gått langt over takst den senere tiden.
 
Senest i forrige uke gikk en annen 70-tallsbolig på Kolsås 410.000 kroner over takst etter en budrunde. Her, som i dette tilfellet, krever boligen omfattende oppussing for å fremstå som moderne.  
 
– Kolsås har blitt et populært område med sentral beliggenhet, barnevennlige nabolag og bra med sol. Alt er jo innenfor der, sier Eckmann.
 
Krever tiltak for å unngå boligkrise.

Annonse

Folk er redde for at boligen skal «kuppes»

Også på Hosle fikk selgerne en god pris for sitt rekkehus i et populært boligområde. Med en prisantydning på 5,6 millioner kroner ble det 121 kvadratmeter store huset solgt til 6,3 millioner kroner. Det utgjør en kvadratmeterpris på over 52.000 kroner.
 
– Vi regnet med at det ville bli stor interesse rundt boligen. Det er ikke ofte det selges rekkehus på Hosle, sier eiendomsmegler Ole Herman Grongstad.
 
Han gjennomførte flere privatvisninger før hovedvisning i helgen.
 
– Vi tilbyr privatvisning når det er noen som ikke kan, men vi opplever også at folk er redde for at boligen skal gå før visning, sier Grongstad.
 
Fenomenet kalles «kupping» og skyldes den sterke boligprisveksten de senere årene. I helgen uttalte daglig leder i Eiendomsmegler1 i Asker, Berit Sveen Muggebye, til Botrend at også de har opplevd dette flere ganger på nyåret. Hun kom med en rekke tips til både selger og kjøper, og uttalte at de på generelt grunnlag anbefaler selger å gjennomføre visningen.
 
På Hosle ble alle visninger gjennomført og endte med en budrunde hvor fem familier deltok. Og endte med en salgspris på 700.000 kroner over takst.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.