Beste november-måned for salg av nyboliger

Publisert
14. desember 2016

Men Asker og Bærum må bygge enda mer, mener boligtopp.

November ble en god måned for både salg og igangsettelse av nyboliger, viser Boligprodusentenes Forenings siste statistikk.
 
I dag la administrerende direktør Per Jæger frem tall som bekrefter at 2016 har blitt et veldig godt år for nyboliger i Norge. Se tidligere statistikker her.
 
– Nå er vi veldig spent på desember. Hvis vi også da ser vekst, får vi et veldig godt igangsettelsesår, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening, til E24.
 
I november ble det igangsatt 24 prosent mer enn samme måned i fjor. Også salget gikk opp med henholdsvis 21 prosent sammenlignet med november 2015.
 
Det gjør det til den beste november-måneden hva gjelder salg av nyboliger siden Boligprodusentenes Forening startet målingene i 1999.
 
Få flere eiendomsnyheter her
 

Annonse

Må bygge større og i nærheten av knutepunktene

Også i Asker og Bærum har det vært rift om nyboliger i år. Det har blant annet ført til at Privatmegleren Solli & Partnere i Asker nær doblet omsetningen som en følge av flere store nyboligprosjekter. Du kan lese mer om dette her
 
Obos har også hatt et svært godt år med totalt 62 nyboligsalg på Bondi i Asker, og 223 på Fornebu i Bærum. De har omsatt for en samlet verdi av over 2 milliarder kroner. Da deres siste nyboligprosjekt på Oksenøya ble lagt ut for salg i slutten av november, ble nær halvparten revet vekk i løpet av få timer.
 
Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs her
 
Men ifølge Per Jæger i Boligprodusentenes Forening trengs det enda flere nyboligprosjekter for å møte etterspørselen i Asker og Bærum. Han mener flere prosjekter vil dempe prisene i det hete boligmarkedet.
 
– Den voldsomme prisveksten i Oslo får konsekvenser for nabokommunene. Disse må hjelpe Oslo til å komme ut av den voldsomme prisveksten, og eneste måten å gjøre dette på er å bygge, sier Jæger.
 
Det bygges i dag flere eneboliger enn leiligheter i Asker, men dette må snu, ifølge Jæger.
 
– Jeg tror det er mange fra Oslo som vil flytte utover. Fikk man inn flere boligalternativer til den eksisterende befolkningen, ville det blitt bedre. Men da må man tørre å bygge i størrelse, og velge blokkbebyggelse i nærheten av knutepunktene. Dette må kommunepolitikerne gjøre noe med. 
 

Les flere saker på Botrends forside.
 
Kontakt oss her, og følg oss på Facebook og Instagram under Botrend.no
 
–