Blir NRK TV-aksjonens kunstner

Publisert
16. oktober 2015

Ærefullt oppdrag for Cathrine Knudsen.

Søndag 18. oktober går NRKs TV-aksjon av stabelen. 
 
I år går inntektene fra arbeidet til Regnskogfondets arbeid med å redde regnskog i Peru, Brasil, DR Kongo og Ny-Guinea sammen med menneskene som bor der. 
 
NRK har lange tradisjoner med å invitere kunstnere med på dugnaden.
 
I år har selskapet Vestre invitert kunstner Cathrine Knudsen til et samarbeid. To Buzz benkebord med unike, signerte kunstmotiver auksjoneres bort på søndag. 
 
For mobillesere: Artikkelen fortsetter under bildene. 

Riktig tema

– Dette er i tråd med det jeg ellers prøver å vise; naturens skjøre, poetiske historie. Mitt kunstneriske arbeid passer godt til temaet, sier Knudsen.
 
Møblene auksjoneres bort på Blomqvist nettauksjon, og den som kjøper bordet, vil også få en vase og en etsing signert Knudsen. 
 
Motivene på bordplatene er todelt: det ene har mange lag med malte fjær på flaten, mens det andre er malt lagvis med lønneblader. Etterpå er det påført 3-4 lag med klarlakk slik at møblene tåler å stå utendørs i alle årstider. 
 

Annonse

Stort press

Midlene fra årets TV-aksjon skal redde et regnskogsområde større enn hele Norge og Danmark til sammen. 
 
Summen som samles inn skal hjelpe å gi urfolk verktøy til å stå i mot presset utenfra og til å kunne fortsette å leve et godt liv i regnskogen.
 
I fjor, da inntektene fra TV-aksjonen gikk til Kirkens Nødhjelp, var det Nico Wideberg som var tv-aksjonens kunstner. 
 
Også da var det Vestre, Skandinavias største produsent av møbler for by- og uterom, og den anerkjente, norske kunstneren som dekorerte benkene.
 
Gjennom tidene har hans kunst bidratt med over 1 million nroker til tv-aksjonen.