Annonsørinnhold

Bo i sosialt nabolag

Publisert
26. april 2019

Natur og kultur, sosiale samlingsplasser, butikker og tilgjengelighet er viktige elementer i en nabolagsprofil.

Det er når yrkeslivet snart er slutt de fleste av oss begynner å tenke på å forlate eneboligen. Det er også da man får tid og behov for å benytte seg av fritidstilbud, helst i nærområdet.

Natur og kultur, sosiale samlingsplasser, butikker og tilgjengelighet er viktige elementer i en nabolagsprofil; kanskje enda viktigere i din nye hverdag.

Les mer om Fornebu

Å flytte fra friheten og uavhengigheten som et liv i egen bolig med hage gir, kan virke skremmende. Tanken på å måtte tilpasse seg regler fastsatt av andre og få mindre plass og bevegelsesfrihet er også uvant.

 

Det er mange fordeler ved å flytte inn i et boligområde som er helt nytt. Det er oftere lavere terskel for å bli kjent med andre når man står i samme, nye bosituasjon. Det kan også være vanskeligere å flytte inn et etablert sameie, hvor regler og nettverk allerede er etablert.

Det er du eller dere som til slutt må komme frem til hva slags bolig dere vil bli eldre i. Det blir ikke som før, men kanskje kan det bli… – bedre?

Dette finner du på Fornebu

Lurer du på hva som er til salgs på Fornebu akkurat nå?

Kontakt Obos Fornebu for en hyggelig prat idag.

NABOLAGSPROFIL PÅ FORNEBU

Fornebu er et unikt område med kort vei til Oslo sentrum, hvor du kan bo i en helt ny bolig rett ved strandkanten.

Opplev pusterommet mellom fjorden og byen.

FRITID

Fornebu er et område for alle; enten du trives best på sjøen i kajakk, liker å oppleve kulturtilbud, eller nyter turer ved havet. Her tilbys det et bredt utvalg av opplevelser og aktiviteter for hele familien.

Fritidstilbudene på området er mange. Her finner du det meste du trenger i gang- og sykkelavstand; Flotte badestrender, treningssenter, naturreservat, restauranter, golfbaner og mange kilometer med gang- og sykkelveier i naturskjønne omgivelser.

MANGE SAMLINGSPLASSER

Grendesenteret på Storøya og Hundsund er en naturlig samlingsplass for både barn og voksne, med kafé, svømmehall, miljøverksted og idrettsanlegg med både kunstgressbane og kunstisbane.

På Telenor Arena finner du Norges største arrangementer innen kultur, sport, messer og annen underholdning. Her spilles også noen av de største konsertene med verdenskjente artister.

I Gamle Fornebu kultursenter finner du et kreativt område for kultur og service.

 

Nasensparken, OBOS Forenbu, Nabolagsprofilen

NANSENPARKEN

Er du glad i friluft kan du boltre deg i Nansenparken.  Området er omringet av gressplener og enger med fire kilometer gang- og sykkelstier, paviljong, lekeplasser, vannkanal og en stor dam.

Midt i parken ved Sentraldammen ligger festplassen med egen paviljong, perfekt for store og små arrangementer. Nansenparken egner seg godt til trening, lek og rekreasjon hele året gjennom.

FLOTTE STRENDER

Storøyodden er en av Norges flotteste sandstrender. Her finner du kiosk med utekafé, dusj og utegriller, samt flere baner for bordtennis og sandvolley.

Badestranden har EUs strengeste sertifisering for rent vann.

BUTIKKER OG ANDRE TJENESTER

Kjøpesenteret Fornebu S ligger i nærheten, og har et stort utvalg av blant annet klesbutikker, frisør, vinmonopol, spisesteder og en 2 000 kvadratmeter stor Meny-butikk.

Er du glad i å trene, finnes det flere treningssentre å velge blant på Fornebu. Du finner også apotek, dyrlege, samt tannlege- og legekontorer i nærområdet.

TRANSPORT

Det er gode forbindelser til og fra Fornebu med offentlig transport. Buss 31 går til Oslo sentrum og Fornebu med hyppige avganger hele døgnet, også på hverdager. Eget kollektivfelt er etablert langs Snarøyveien for å sikre at bussene holder tidsplanen ut og

inn av byen.

I tillegg er Lysaker stasjon et viktig knutepunkt for både buss, flytog og lokal- og regiontog. Her finner du flere avganger til andre byområder som Asker, Drammen og Lillestrøm.

Det er også kort vei til E18 dersom du bruker bil som fremkomstmiddel til og fra jobb.

ENKELT Å SYKLE

Godt opparbeidede sykkelstier gjør sykkelen til et praktisk fremkomstmiddel, både til Oslo sentrum og Sandvika.

I 2016 fikk Fornebu en egen bysykkelordning, driftet av Bærum kommune. Stativer finner du blant annet ved Fornebuporten, Lysakerlokket, Fornebu S og fergeanløpet ved Rolfsbukta.

FORNEBUBANEN

Fornebubanen er under planlegging og vil ha tre T-banestasjoner på Fornebu, som vil gjøre det enda raskere å komme seg inn og ut av byen.

Foreløpige beregninger viser at det vil ta 12 minutter med t-bane fra Fornebu, via Skøyen, til Majorstuen. T-banestasjonene skal, etter planen, stå ferdig i 2027.

JOBBE PÅ FORNEBU

Uansett om det er jobb eller bolig som bringer deg til Fornebulandet, er området tilrettelagt for å kunne kombinere begge deler. Det levende næringslivet på Fornebulandet er i rask utvikling. Blant de største, etablerte selskapene er Telenor, Aker, Kværner, Statoil, Evry og Accenture.

Det er også et stadig økende antall servicetilbud med mange store og små selskaper som har funnet veien til Fornebu. Og flere vil det bli fremover.

Fornebu har tre flotte hoteller, Radisson Blu Park Hotel Oslo, Quality Hotel Expo og Scandic Fornebu.

Med gode tilbud innen både barnehager, skoler, fritidsaktiviteter og service generelt, kan livet på Fornebulandet bli svært behagelig med gåavstand til alle dine daglige gjøremål.

 

Lurer du på hva som er til salgs på Fornebu akkurat nå?

Kontakt Obos Fornebu for en hyggelig prat idag.