Boligbyggingen på rekordhøyt nivå

Publisert
20. april 2017

37 prosent flere nye boliger igangsatt 1. kvartal i år mot 1. kvartal i fjor.

– Aldri har det vært igangsatt flere nye boliger enn mars i år, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening til E24.
 
Torsdag presenterte Boligprodusentene sine tall for 1. kvartal, og de viser at det ble igangsatt 37 prosent flere nye boliger i 1. kvartal i år sammenlignet med i fjor. Totalt er det de siste 12 månedene igangsatt bygging av 33.000 nye boliger.

Annonse

– Boligbyggingen ligger nå på et rekordhøyt nivå, men det er viktig at vi fortsetter på dette nivået for å holde boligprisveksten under kontroll, sier Jæger i en pressemelding.
 

Størst vekst i småhus

Tallene viser at det er særlig nye småhus det bygges mer av, mens leiligheter er gått noe ned.
 
Se hele presentasjonen til Boligprodusentene
 
Det ble igangsatt 45 prosent flere småhus i 1. kvartal i år, mens leiligheter ligger 7 prosent lavere enn i fjor. Det er også igangsatt færre eneboliger. Her er nedgangen 4 prosent.
 

Lavere salgsvekst

Selv om igangsettelsen øker, er ikke salget tilsvarende høyt.
Det ble solgt 3 prosent flere boliger i 1. kvartal i år sammenlignet med 1. kvartal i fjor.
 
– Noen kommentatorer sier nå at markedet i Oslo er mettet. Hvis Oslo klarer å holde seg på dette nivået over tid, vil det være kjempebra. Det er veldig gledelig at vi har klart å komme opp på dette nivået, og vi får håpe at vi klarer å holde oss på dette nivået fremover. For det er ikke holdbart med den store boligprisveksten som har vært i Oslo, sier Jæger til E24.