Boligprisfall i mai

Publisert
6. juni 2017

For første gang på lenge går boligprisene ned.

–  Det norske boligmarkedet har en mer moderat prisutvikling og ser ut til å ha lagt bak seg perioden med sterk prisvekst. Mai er ofte en måned med mer forsiktig prisutvikling, og det er derfor ikke uventet at utviklingen er vesentlig svakere enn foregående måneder. Derimot er en nedgang på 0,7 prosent i sesongkorrigerte priser noe svakere enn forventet, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer i en melding.
 
Her kan du lese mer om boligpriser
 
Boligprisene i Norge sank med 1,1 prosent i mai i 2017. Korrigert for sesongvariasjoner gikk prisene ned med 0,7 prosent i mai. 
 
Boligprisene er 8,3 prosent høyere enn for 12 måneder siden.
 
 
– Det er bare sunt med en prisjustering i markedet. Det har jo vært en ekstrem oppgang de siste 12-16 måneder, sier eiendomsmegler og partner i Eie Fagerborg, Knut Christensen i en kommentar til Botrend.
 
I Asker steg boligprisene med 0,2 prosent i mai, mens de sto helt stille i Bærum. 
 
Her kan du lese om boligprisutviklingen i april. 
 

Annonse

– Ønsket utvikling

For boligmarkedet i Oslo-regionen har utviklingen vært ekstra svak. Boligselgerne har i snitt fått 1,4 prosent lavere salgspriser enn man oppnådde i april, skriver nettstedet E24. 
 
– En dempet prisvekst er en ønsket utvikling. Norsk økonomi går stadig bedre, og med fallende arbeidsledighet, lave renter og fremdeles vekst i befolkningen, er det fremdeles grunn til å være optimist på boligmarkedets vegne. Det er likevel viktig å følge utviklingen tett, da det for norsk økonomi sin del ikke er ønskelig med en for sterk korreksjon, sier Dreyer.
 
 

I mai måned ble det solgt 9.846 boliger, noe som er 5,4 prosent flere enn i tilsvarende måned i fjor. 
 
Hittil i 2017 er det solgt 36.732 boliger, noe som er tilnærmet likt som i 2016. 
 
Les flere eiendomsnyheter her
 
–  Det er en god balanse mellom tilbud og etterspørsel i boligmarkedet nå, noe som gjenspeiler seg i høy aktivitet og mange salg. Vi har aldri registrert så mange salg i en mai måned tidligere, og samlet for 2017 er det kun i de to siste årene vi har registrert flere salg enn i år. Det har vært en spesielt kraftig økning i antall salg i Stavanger, Bergen og Trondheim den siste måneden. I Oslo har det vært en mindre nedgang sammenlignet med 2016, sier Dreyer.  
 
Les mer på Botrends forside 
 
Følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no og send oss gjerne tilbakemelding her.