Rift om boligprosjekt

Publisert
30. september 2015

Hukentunet utsolgt på fem minutter

Fem familier sto ett døgn i kø for å sikre seg en bolig i prosjektet Hukentunet i Asker.
 
– Vi visste at det kom til å være rift om disse boligene, da to stykker ble solgt tidlig i sommer før vi la ut prosjektet for salg, sier eiendomsmegler Axel Kolle i Privatmegleren.
 
Lørdag var det visning på boligprosjektet som ligger i Gamle Drammensvei i Asker, rett overfor Føyka. Der dukket det rundt 25 familier opp. Tirsdag morgen klokken ni var tidspunktet for salgsstarten av i alt fem boliger.
 
– De første begynte å komme mandag morgen. Rundt lunsjtider var det allerede fem familier der, fortsetter Kolle.
 
Og klokken fem over ni tirsdag morgen hadde boligene fått nye eiere.
 
– Kontraktene var allerede fylt ut, så det var ren formalitet i dag

Satt i bilene

Sent mandag kveld var det tre andre interessenter som ga opp da de så at de første fem familiene var villig til å stå løpet ut.
 
– De satt i bilene sine gjennom natten. Vi kunne nok solgt det allerede på mandagen, men når man går ut med en salgsstart på tirsdag klokken ni, så er det greit å være ryddig i forhold til det, sier eiendomsmegleren.
 
Boligprosjektet består av ti boliger, seks boliger på 172 m² til 6,39 millioner kroner og fire boliger på 145 m² til 6,89 millioner kroner.

– Det treffer veldig godt og er et av de prosjektene som «har alt». Boligene vil ligge i et kjempefint område, nær marka og Asker sentrum. Kjøperne var typisk barnefamilier, en del fra området og en del fra Oslo.

 

Tre boliger igjen

Etter tirsdagens salg er det tre boliger i prosjektet som ikke er solgt.
 
– Utbygger har holdt tilbake tre boliger, og det er ikke tatt en endelig beslutning på når de skal legges ut for salg, sier Kolle.
 
Men med over 80 interessenter på liste er det grunn til å tro at de tre siste også vil bli godt mottatt på markedet, når den tid kommer.
 
– Jeg er relativt optimistisk med tanke på salget av de tre, sier han.
 
Denne saken ble først publisert på Budstikka.no