Brønnøya-luksus til salgs

Publisert
24. oktober 2016

Vil ha 22 mill. for helårsbolig med strandlinje.

22 mill. er summen du må ut med dersom du ønsker deg hytte eller helårsbolig på Brønnøya. I skrivende stund er det kun én til salgs, og det er ett av øyas eldste bygninger; et originalt skipperhus fra 1860.
 
Med tilhørende fem mål stor tomt, dypvannsbrygge og flere anneks.
 
– Det er en svært solid bygningsmasse som de har holdt ved like utvendig. Innvendig er det helt normal hyttestandard, men de fleste ville nok tatt en runde her, sier eiendomsmegler i Nordvik & Partners, Anders Diep Kanck.
 
– De som kjøper en eiendom til 22 millioner er mest opptatt av tomten, og ikke den innvendige standard.
 
Huset er en av få enheter på Brønnøya som er regulert til helårsbolig. I dag består øyas bebyggelse av 261 hytter, og kun 16 helårsboliger. I flere år har det pågått en strid om områderegulering av øya som er forbundet med fastlandet via kabelferge.
 
Få siste nytt fra boligmarkedet på Botrend.
 

Annonse

Solgte for 9 millioner

Det er i dag mange som bor fast på Brønnøya til tross for reguleringsstriden. Inntil nylig var en av dem kjendisstylist Tone Kroken. I over 12 år bodde hun med mann og barn i en omgjort tømmerkoie over fem nivåer.  Se tømmerkoien fra 1932 her. For to måneder siden ble den solgt for 9 millioner kroner.
 
Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs.
 
 

– Nordvik og Partners har hatt flere oppdrag på øya tidligere og har mer på gang. Man skal ikke ha for mange feilskjær når det gjelder regulering der ute. Det er utnyttelsesgrad og byggehøyder på Brønnøya som folk er usikre på, sier megler Anders Diep Kanck.
 
Det er ikke ofte det selges på Brønnøya, spesielt ikke utenfor sommerhalvåret som er høysesong. Det bekymrer likevel ikke megleren.
 
– Det har vært et bra marked hele året. Jeg tror ikke det er feil sesong selv om vinteren kommer snart. Nå er riktignok dette huset i en helt annen klasse både hva gjelder prisklasse og størrelse. Det er svært sjeldent at boliger over to plan og på 165 kvadratmeter selges der ute.
 
Og boligen er romslig. Foruten tre stuer, rommer den tre soverom, samt to tilhørende anneks til redskaper og oppbevaring.
 
– Det er slik den fremstår i dag. Men det er en eiendom med stort utviklingspotensial. Man har mulighet til å utvide eiendommen med 20-25 prosent, ifølge eiendomsmegleren.
 
Les også: Selger luksuseiendom til 30 mill. på Nesbru.

Kostet 3 mill. for 33 år siden

Eiendommen ble sist solgt i 1983 – til den nette sum av 1,2 millioner kroner. Det tilsvarer litt over 3 mill. i dagens kroneverdi. Eieren før betalte litt over 300.000 kroner for strandeiendommen i 1967.
 
Det er familien til den tidligere eieren som har brukt boligen som fritidseiendom og holdt det ved like de siste fem årene.
 
– Familien har brukt den masse – både som helårsbolig og fritidsbolig. De har valgt å gå ut i det åpne markedet og vi fronter den som en fritidsbolig. Det er ikke helt uvanlig med over 20 millioner for en fritidseiendom i dagens marked, sier Anders Diep Kanck.
 
Les også: Utleiemarkedet for hytter koker.
 
Flere har meldt sin interesse siden annonsen ble publisert, men Kanck tror en potensiell kjøper vil bruke eiendommen som fritidsbolig.
 
– Den ligger i det mest populære sjiktet, med strandlinje langs hele eiendommen, det er et flatt område med sol hele døgnet hvor du også kan plassere båten din. Hadde denne eiendommen ligget på Nesøya kunne man sikkert fått 30-35 mill. Det er det at den ligger på en øy som trekker ned prisen, og som gjør at den mest sannsynlig vil bli solgt til noen som ønsker den som en fritidseiendom.
 
Les mer på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her. Og følg oss i sosiale medier under Botrend.no