Budrunder vinnes av kjøpere fra Oslo

Publisert
14. november 2015

Askerbøringer havner i sterk konkurranse.

Det er erfaringen fra eiendomsmeglere i Asker og Bærum. 
 
– Utfordringen i Asker om dagen er få objekter i markedet. Vi har hittil i 2015 registrert 987 objekter for salg i kommunen, til sammenlikning hadde vi 1.171 i samme periode i fjor, sier daglig leder i Eie Eiendomsmegling i Asker, Petter Mamen-Lund.
 
Han peker på en enkel forklaring:
 
– Dette kan forklares med at det er lett å få kjøpt en leilighet, en bolig eller et rekkehus i Asker med kjøpekraften fra en mindre enhet i Oslo og Oslokjøperen vinner budgivningen fremfor kjøpere som eier noe i Asker fra før. Det blir da frigjort færre enheter for salg her ute og tilbudet forblir synkende. Det er ingen tegn til endring i trenden, sier eiendomsmegler Mamen-Lund.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 

Askerbøringer til Lier

Også hos Privatmegleren opplever de det samme.
 
– Ja, det er helt riktig. Tendensen er at de som har en relasjon til Asker og Bærum flytter tilbake, sier eiendomsmegler Keven Frantzen hos Privatmegleren Solli og Partnere i Asker.
 
En stor andel av netto utflyttingen av barn og unge fra de vestlige byområdene i Oslo går til Asker og Bærum, viser tall fra SSB
 
Fra de østlige byområdene går utflyttingen til Nedre Romerike, mens Follo er største mottaker av netto utflyttingen av barn og unge fra ytre Oslo sør.
 
– Vi opplever at folk flytter østover. Budrundene vinnes i større grad av kjøpere fra Oslo. Askerbøringene havner i konkurranse og vi ser en tendens i at askerbøringen etablerer seg i retning Lier, Vollen og Røyken. Selv kommer jeg fra Lier og ser at majoriteten av de som kjøper bolig på bl.a. Lierskogen, er askerbøringer, sier Frantzen hos Privatmegleren.

– Ikke overraskende

 
Hos Prognosesenteret er trenden helt klar.
 
– Det er ikke overraskende at folk fra Oslo vinner budrunder i Asker. I Oslo har prisnivået steget og kjøpekraften er derfor stor. Det betyr at folk kan flytte til nabokommuner og fremdeles jobbe i Oslo, sier Bjørn-Erik Øye hos Prognosesenteret til Botrend.
 
– Folk flytter fra Oslo Vest til Asker og Bærum fordi de får mer for pengene på bakkenivå, sier han.

Annonse