Bygger luksusleiligheter på Finse

Publisert
17. november 2016

Over halvparten er solgt etter en uke.

Et splitter nytt og eksklusivt fritidsboligprosjekt er lansert på Finse, mellom Oslo og Bergen.
 
Prosjektet, som heter Finseleilighetene, er egnet for kjøpere med stor interesse for uteaktiviteter og naturen.
 

Annonse

Det finnes ikke bilvei frem til leilighetene, men det er 30 meter fra Finse stasjon som er Bergensbanens høyest liggende stasjon, 1222 moh. Nærmere bestemt ligger leilighetene mellom stasjonsbygningen og Finsevann, og alle med utsikt til Hardangerjøkulen.
 
– Dette preger selvfølgelig prosjektet. Det er for de som elsker Finse, elsker naturen og uteaktiviteter, sier eiendomsmegler Ingunn Iselin Husebø i DNB Eiendom Nybygg.
 
Her kan du lese flere artikler om fjellhyttemarkedet
 

Solgt fort

Prosjektet har bare ligget ute i litt over én uke.
 
– I løpet av de første ti dagene ble 15 av 22 leiligheter solgt, og det er mange profilerte personer som ønsker seg hit, forklarer Husebø uten at hun vil røpe navn.
 
Prisene ligger på mellom 3,6 millioner kroner for den rimeligste leiligheten, mens den dyreste, med prislapp 8,9 millioner kroner, er solgt.
 
Nå går fjellhyttene over prisantydning
 

Stor interesse

Bak prosjektet står blant andre eiendomsutvikler Petter Hagelund, som også har etablert  Steinboligen på Finse.  Dette raffinerte nybygget, tegnet av Alliance Arkitekter, brukes mye av bedrifter som ønsker å kombinere jobb med heftige naturopplevelser, og storhytta har plass til 20-25 personer.
 
Selger åtte hytter i uka på Trysil
 
De nye leilighetene på Finse har en eierkonstellasjon bestående av B. Skaugen AS, Sorma Invest AS, Fansea AS og Petter Hagelund. Prosjektet er tegnet av Jarmund/Vigsnæs AS Arkitekter som blant annet fikk Treprisen i 2015.
 
– Det raser inn med e-poster og interessenter på dette prosjektet. Det ligger jo midt mellom Oslo og Bergen, så det er interessenter både fra Vest- og Østlandet, sier Husebø.
 
Det tar 2,5 timer med tog fra Bergen og 4,5 timer fra Oslo.
 

Adresse Rallarvegen

 
Eiendomsmegleren kjenner til at noen har kjøpt leiligheten med tanke på utleie.
 
– Leilighetene har adresse Rallarvegen, som jo i seg selv er unikt, og ligger rett ved hotellet Finse 1222, sier Husebø.
 
Grave- og sprengninsarbeidene for Finseleilighetene er allerede gjort, og hvis alt går etter planen kan de første eierne flytte inn til påske 2018.
 
Flere vil realisere hyttedrømmen
 

Økning i booking

Stadig flere nordmenn tiltrekkes av friluftsliv og hyttelivet. 
 
– Siden 2014 har bookinger totalt steget med nærmere ti prosent, så det er gledelig at interessen er stigende. Hos oss er sommeren høysesong, mens det nå mot jul er fjellområdene i Buskerud, Oppland, Telemark og Hedmark som er mest populære, sier markedskoordinator hos Novasol, Trine Andreassen.
 
Les mer på Botrends forside
 
Tips oss gjerne her, og følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no
Nyhetsbrev fra Botrend

Ja, takk – jeg vil gjerne abonnere på Botrends nyhetsbrev.