Bygger luksusleiligheter på Snarøya

Publisert
17. juni 2016

Prislapp: Fra 30 til 35 mill.

Mot slutten av året planlegges byggestart av fire eksklusive leiligheter på Snarøya. Lokalisert på tuppen av øya frister selgerne med panoramautsikt utover Geitholmen og Oslofjorden.
 
Med en størrelse på 227 til 252 kvadratmeter, får de nye luksusleilighetene en prislapp som strekker seg fra 30 til 35 millioner kroner.
 
Det er ikke spart på noe hva gjelder innredning. På utstyrslisten står eksklusive leverandører som Expo Nova, Miele, Varenna, Unikt Gulv og Petersen Kolumba.
 

Annonse

– Konseptet boligutvikling handler om å tilpasse bygningsmassen og standarden til hvilken eiendom man har som utgangspunkt. Denne eiendommen forsvarer nettopp den standarden vi har lagt opp til, og blir verdsatt av kjøpere i dette segmentet, sier utbygger Odd-Fredrik Kristiansen Furru.
 
Han er tidligere eiendomsmegler og prøver seg nå som utbygger sammen med murermester Geir P. Schwanitz.
 
– De aller fleste kjøpere i dette prissegmentet er så lei av Norema, HTH-kjøkken og 3-stavs parkett, og derfor har vi valgt det motsatte. Jeg vet om en del kjøpere som river ut alt og legger nytt istedenfor, og det blir jo helt bak mål, sier Furru.
 
Få flere eiendomsnyheter på Botrend her.
 

– Et uvanlig godt år for dyre leiligheter

De fire luksusleilighetene ble lagt ut for salg for noen dager siden og har allerede seriøse interessenter, ifølge eiendomsmegler Henrik A. Berg i Privatmegleren Ullevål.
 
Den 2,5 mål store tomten ble kjøpt av de to utbyggerne for over to år siden, men det var ikke før inntil nylig at Bærum kommune godkjente byggeplanene. Hvis alt går etter planen blir leilighetene innflytningsklare julen 2017.
 
– Det har vært et uvanlig godt år for de dyre leilighetene. Nylig ble fire toppleiligheter på Nordstrand revet unna til rundt 25 millioner kroner. Det er også solgt flere nybygde leiligheter på Tjuvholmen og Sørenga i prissegmentet 20 til 30 millioner kroner, sier eiendomsmegler Berg.
 
Ifølge han er det stor variasjon i kjøperne, men hovedvekten er godt voksne mennesker som anser seg som ferdige med hus og hage.
 
– De har tjent godt med penger og vil ha en ny start. Men store luftige leiligheter, mer bodplass og større garasjer. På Snarøya vil alle enhetene få tre garasjeplasser i handicapstørrelse. Det gir plass til tre av de største bilene på markedet.
 
Også boligmarkedet for dyre eiendommer er i godt driv om dagen. På Bygdøy selges Norges dyreste bolig, mens Maria Høili vil ha 38 millioner kroner for sin herregård i Lier.
 
Kommersiell tjeneste: Se boliger som er til salgs her.
 

Annonse

– Vi kunne tjent enda mer

Prosjektet på Snarøya er tegnet av A-lab som blant annet har laget prestisjetunge bygg som Statoils hovedkvarter på Fornebu, PWCs kontorer i Oslo og Dronning Eufemias Gate i Barcode, Bjørvika.
 
Det er lagt opp til at kjøperne skal skreddersy mye av innredningen selv, og inkludert i prisen er fem timer veiledning med prosjektets egen interiørarkitekt, Cathrine Vonholm Edwards i Locus Design.
 
– Det hender man møter på en privatkunde som har dratt på, men at en utbygger velger denne kvaliteten har jeg ikke vært borti, sier Henrik A. Berg i Privatmegleren.
 
Ifølge utbygger Odd-Fredrik Kristiansen Furru sitter de igjen med fortjeneste blant annet fordi tomten ble kjøpt på et tidspunkt da reguleringsplanen var svært uklar.
 
– Det koster jo å kjøpe en sånn tomt på Snarøya, det er ikke det, men vi har et helt annet kostnadsnivå enn det større utbyggere har. Vi kunne nok tatt noen grep hvor vi kanskje hadde tjent litt mer, men dette er mer moro å jobbe med. Det er mer givende å levere fra seg et prosjekt som dette, sier Furru.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.