Hørt om eneboligen på 75 kvm?

Publisert
6. november 2015

Stor etterspørsel etter små eneboliger.

 
Har du noen gang lurt på hvor liten en enebolig kan være?
 
Vel, i Asker selges det nå en frittstående enebolig på bare 75 kvadratmeter.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 
– Vi solgte de andre enhetene her ganske raskt. Akkurat denne boligen har sitt utspring i reguleringsplanen. Man kan bygge en sekundærbolig på inntil 80 kvadratmeter, og vi ser at det har kommet noen slike i det siste, sier eiendomsmegler og daglig leder i Privatmelgeren Solli & Partnere, Carl Fredrik Solli.

To etasjer

Eiendommen i Åstadveien på Billingstad er en enebolig på bare 75 kvadratmeter, fordelt på 43 kvm i første etasje, og 32 kvm i annen etasje.
 
Prisantydningen for minihuset er på 5 millioner kroner.
 
– Her er det flinke arkitekter som har sett mulighetene. Når planløsningen er god, er det utrolig hva man får plass til, sier Solli.
 
Les om fritidsboligen i Blindleia som markedsføres i utlandet. 
 
Boligen inneholder i 1. etasje, gang, bad/vaskerom, garderobe/kontor, åpen stue og kjøkkenløsning med utgang til hage. 2. etasje består av loftstue og to soverom

Annonse

To målgrupper

 
Markedet for denne boligen er todelt ifølge megleren.
 
– Det er både for de som nedskalerer fra en større bolig og ønsker en bolig som lettere holdes vedlike. Den andre målgruppen er de som kanskje er ute etter å leie ut eller leter etter et type rekkehus. Her får de imidlertid en enebolig, sier Solli.
 
– Er det ikke mye å betale 5 millioner for et minihus av denne typen?
 
– Vi mener denne prisen er riktig, sett utefra lignende eiendommer. Isolert sett kan det virke som mye, men så må man se på hva man får: to soverom pluss kontor, på egen tomt med sjøutsikt. Dette vil det være lettere å se når det står ferdig, noe det vil gjøre til våren, sier Solli.
 
Tunet der eneboligen ligger, består av et tomannsbolig på 147 kvadratmeter og en enebolig på 136 kvadratmeter. Alle objekter er solgt, og det har vært stor interesse rundt boligene.
 

Drøm for mange

Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret bekrefter at drømmen om en enebolig ligger i bunn hos veldig mange. Og at det er en større aksept for at vi bor tettere. 
 
– Spør vi folk hvor de tror de flytter neste gang, så svarer over 60 prosent at det er til en leilighet. Spør vi hvor de tror de bor om 10 år, er svaret enebolig. Det bekrefter at drømmen om enebolig ligger i sjelen til Kari og Ola Nordmann, sier han. 
 
I følge prognosesenterets statistikk består mer enn halvparten av boligene i Norge av eneboliger, mens bare litt over en fjerdedel består av leiligheter. Klare trender som senteret viser til er at vi ønsker å bo tettere og enklere i årene som kommer.