Bygger på Fornebu selv uten bane

Publisert
13. desember 2016

Selvaag Bolig vil bygge by med opptil 2.200 leiligheter med eller uten Fornebubanen.

Baard Schumann fra Snarøya vant kampen om å få bygge ut den siste store indrefileten på Fornebulandet etter å ha lagt 1,55 milliard kroner på bordet sammen med Bergen-investor Trond Mohn og sønnen Frederik Mohn.
 

Budstikka skrev fredag om Selvaag Boligs kjøp av det mer enn 80 mål store Koksa-området på Fornebu.

 

Salget omfatter ikke KLP Eiendoms del av Koksa.

 

Storhandelen innebærer at statlige Siva nå trekker seg helt ut av Fornebu, sammen med Fred. Olsen, DNB, Linstow og Schage Eiendom. De tidligere IT Fornebu-gründerne, i dag Koksa Eiendom, har brukt 15 år på å bygge opp et kunnskaps- og eiendomssenter på Fornebu.

 

Den eneste Koksa-aksjonæren som blir værende, er Selvaag Gruppen – som er hovedaksjonær i Selvaag Bolig.

 

Her kan du lese flere eiendomsnyheter

 

Annonse

– Vi hadde mer å gå på

Syv eller åtte aktører skal ha deltatt i budprosessen på Koksa i følge Dagens Næringsliv.

 

Til slutt sto det to interessenter igjen: Selvaag Bolig, med drahjelp av far og sønn Mohn – og Fornebu Gateway, et kompaniskap mellom Joh. Johannson-konsernet, Kjell Inge Røkke og Akers eiendomsutviklingsselskap Fornebuporten, samt Anders og Kristin Wilhelmsen i Wilhelmsen-konsernet.

 

Budkampen endte med at Selvaag Bolig «kuppet» konkurrenten på pris.

 

– Hva var det Kjell Inge Røkke og de andre tilbyderne regnet inn, som dere ikke tok hensyn til?

 

– Det vet jeg ikke. Det er klart det er en utfordring og en risiko også i dette prosjektet, det har vi lagt inn i vår kalkyle. Men vi hadde uansett mer å gå på og kunne vært med enda lengre i budkampen om nødvendig. Dette blir en kule for oss uansett, smiler Schumann.

 

Vil bygge luksuslandsbyer i Asker

 

– Risikoen er minimal

– Hvordan begrunner du det?

 

– Det er enorm etterspørsel etter nye boliger i Oslo-området, og med Fornebu Senter på taket av en T-banestasjon er det duket for stor utbygging.

 

– Men er du så trygg på at Fornebubanen faktisk kommer?

 

– Ganske trygg, fordi det er lagt inn så mye prestisje i dette prosjektet.

 

– Har dere sikret dere en exit-mulighet i kontrakten?

 

– Nei, dette er et rent kjøp. Og risikoen er minimal. Det kommer til å bli bygd mange boliger på Fornebu Senter enten det kommer en bane eller ikke, spår Baard Schumann.

 

2.000-2.200 boliger på Koksa?

Det er foreløpig ukjent hva som blir omfanget av boligprosjektet på Koksa.

 

Kommunestyret i Bærum har vedtatt å revidere kommunedelplanen for å øke den samlede utnyttelsen på Fornebu, fra 6.300 boliger, som er vedtatt i dag, til mellom 9.000-11.000 – og Koksa Eiendom har tidligere anslått 1.500 boliger som et mulig antall i sitt innspill til dette arbeidet.

 

Schumann tenker det kan bli mange flere:

 

– 2.000-2.200 nye leiligheter bør vare realistisk, for her er det tross alt snakk om full byutvikling. Vi øker boligtallet ved å bygge flere mindre leiligheter, selv om vi selvsagt vil bygge for alle grupper totalt sett. Det ligger også i kortene at vi må bidra til sosial infrastruktur, sier Schumann.

 

Koksa Eiendom har tidligere i år bedt om et møte med Bærum kommune for å diskutere om det er mulig å få til en utbyggingsavtale om såkalte utbyggerbidrag til finansiering av sosial infrastruktur slik som skoler, barnehager og sykehjem.

 

Mer på Botrends forside her

 

Ta gjerne kontakt med oss, og følg oss på Facebook og Instagram under @botrend.no