Annonsørinnhold

Bytt til sommerdyne nå

Publisert
7. juni 2017

Det er på høy tid å bytte fra vinterdyne til sommerdyne.

Med en for tykk dyne om sommeren vil man bli for varm, og kroppen vil avgi mer svette som tærer på dunet. En sommerdyne er tynnere og puster bedre, og gjør at man får en mer behagelig natt. Man vil også spare levetiden på vinterdynen betraktelig, ved å bytte til en tynnere og lettere dyne om som-meren.

Dundyne

SOV GODT: Lær deg å lagre dundynen din
riktig. FOTO: PRODUSENTENE

De fleste skifter til sommerdyne i mai. En god sommerdyne holder deg varm så lenge nattefrosten har sluppet taket, selv med åpent vindu. Dagens krav til isolasjon i nye hus gjør at flere og flere av våre kunder benytter sommerdynen gjennom hele året. Barn kan gjerne bruke sommerdyne gjennom hele året, da de ofte har høyere rom- og kropps-temperatur.

Både sommer- og vinterdyner kommer i mange forskjellige kvaliteter. En dundyne er ikke bare en dundyne. Jo finere dun du investerer i, jo bedre egenskaper vil dynen ha med tanke på isolering- og pusteevne.

 

GI VINTERDYNEN FORLENGET

Dundyner skal ikke pakkes i plast, da risikerer man at man stenger inne fuktighet som siden kan føre til kondens, bli til muggdannelse og gi vondt lukt. Dynen bør pakkes inn i medfølgende dynebag, et laken eller sengetrekk.

 

HVA MED DUN OG ALLERGENER?

Svært få mennesker er allergiske mot dun. I gam-ledager ble ikke dun vasket og tørket tilstrekkelig i produksjonen, og mange reagerte på proteiner fra fuglens spytt og hudrester som ble værende igjen på dunet. I dag steamrenses dunet i alle kvalitetspro-dukter, noe som fullstendig eliminerer disse aller-genene.

Den vanligste årsaken til at folk tror de er aller-giske mot dun, er at de reagerer på husstøvmidd. Husstøvmidden lever av hudrester, ikke dun. Det vil være like mye husstøvmidd i en fiberdyne, som en dundyne. En god dundyne og et åpent vindu gir deg et svalere soveromsmiljø, mens midden trives i et varmt og klamt miljø.

Trekket på en dundyne er også av en høyere kva-litet enn på en fiberdyne, noe som vil forhindre støvmidden å trenge inn i dynen. Derfor vil en god dundyne alltid være det beste valget for støvaller-gikere.

Alle våre dunprodukter er produsert i henhold til europeisk standard (EN 1164) som setter strenge krav til type og kvalitet på dunet, vaskeprosesser, renhet, støvinnhold m.m. Vi sender dunprøver inn til testing for å se at dette blir etterfulgt. I tillegg har vi satt krav om at all dun vi kjøper skal være pro-dusert på en etisk forsvarlig måte, både med tanke på dyrehold og at dunet ikke skal stamme fra pluk-king av levende dyr.

I våre produkter skal kunden sove trygt, og med 100% ren samvittighet, sier Sturle Jensen, produktutvikler hos Dun of Norway.

Dun of Norway, Butikk: Slependeveien 56, 1341 Slependen - Persveien 20, 0581 Oslo, Tlf.: 970 92 950