Cathrine endret stil med enkle grep

Publisert
22. november 2015

Fra bohemsk til moderne på Fornebu.

 
For kort tid siden var hjemmet til Cathrine Aassveen innredet i en romantsk og bohemsk stil.
 
Da hun trengte en forandring, var det lite som skulle til før leiligheten fikk et helt nytt uttrykk. 
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 
Bli med hjem til LAMA-gründerne
 

Nytt uttrykk 

 
I en liten leilighet på Fornebu bor Cathrine sammen med datteren Julia på tre år.
 
Cathrine har klart det mange synes er vanskelig – å innrede en liten leilighet på en ryddig, funksjonell og trendy måte.
 
– Tidligere var jeg veldig begeistret for den romantiske og bohemske stilen, med masse lysekroner. Slik hadde jeg det i mange år, men da vi nylig flyttet, trengte jeg en forandring. Ved enkle grep som å bytte ut de fleste lampene, skapte jeg et helt annet uttrykk, forteller hun.
 
I dag har leiligheten fått et klassisk og moderne preg.
 
60-tallshuset fikk spennende tilbygg
 
Spenstig hus på stramt budsjett

Åpen løsning

 
Leiligheten består av en lys og åpen stue- og kjøkkenløsning, med stor kontrast til de mørke møblene i tre. Barnerommet har en lys base, med en rød tråd av svake rosafarger.
 
– Julia elsker kaniner og har massevis av dem på rommet sitt. Hun har et forholdsvis lite rom, men ved å ha en køyeseng har vi også laget til en hyggelig lesekrok hvor hun kan kose seg. Den vil også være veldig praktisk når hun med tiden får mer venninnebesøk, forteller Cathrine.
 
Noen overraskelsesmomenter har hun også fått plass til i leiligheten. Pistollampene på nattbordet er sjeldne å se, og et blikkfang på soverommet.
 
– Disse er definitivt «one of a kind». Jeg kjøpte dem i etterkant av mine første store lønninger for flere år siden. Jeg var litt redd for at de ble for harry, men ved å holde det minimalistisk rundt lampene føler jeg det fungerer. Man forventer ikke å se en pistollampe ved sengen, det er festlig, og nettopp derfor liker jeg dem så godt, smiler hun. 
 
Tegner løsningene selv
 
Se interiørarkitekten Krista Hartmanns eget hjem her

Dekorerer etter sesong

 
Som mange andre blir også Cathrine påvirket av ulike sesonger, og leiligheten blir derfor dekorert deretter.
 
I høst går hun for dype farger og mye lys, og spesielt de dekorative lysholderne fra «Skogsberg&Smart».
 
– Jeg er alltid på let etter ting og synes det er gøy å dekorere etter sesong, smiler hun.
 
Som daglig driver av Seaside Interiors får hun ofte spørsmål om hjelp til styling av hus og hjem. Hun mener manges utfordring er at de ofte tenker for stort.
 
– Å bytte ut hele hjemmet er hverken lett eller økonomisk. Mitt beste tips er å ikke være så opptatt av det. Å være trendbevisst er lov, men ha heller små elementer i form av trend, som et par velurputer eller en Kähler-vase. Finn inspirasjon, men kjøp ting du liker, og følg magefølelsen din. Slik vil du gjøre hjemmet personlig og ikke minst slik at du trives, sier hun.
 

Om Fornebu-leiligheten

 

Type bolig: Leilighet på 68 kvm.
 
Byggår: 2014
 
Her bor: Cathrine Aassveen sammen med datteren Julia (3).
 
1. Min inspirasjonskilde? – De små butikkene som selger interiør du ikke finner alle andre steder. Via Instagram hender det også at jeg oppdager noe nytt jeg lar meg inspirere av.
 
2. Yndlingssted hjemme: – Kjøkkenbordet. Her tilbringer vi mye av tiden. Vi spiser her, jeg jobber ved bordet, og vi har kvalitetstid her med perling og tegning.
 
3.  Det jeg ønsker meg aller mest– Aller helst skulle jeg ønske jeg hadde muligheten til å ha et stort spisebord, gjerne med plass til 12 stykker. Jeg skulle så gjerne invitert flere enn fire om gangen på middag.
 
4. Det siste jeg skaffet til hjemmet:  – Den minimalistiske lampen på stuen er nyeste tilskudd. Ikke bare er de kule, de har også en kul historie. De lages faktisk for hånd i små fabrikker i England.
 
5. Kjæreste eiendel: – Pistollampene på soverommet. De har jeg hatt i lang tid og kommer nok aldri til å kvitte meg med dem heller.
 
6. Mitt beste innredningstips: – Ikke vær så opptatt av trender. Ha en klassisk og tidløs base, og bytt heller ut mindre ting som gardiner og puter.