Heges interiørdrøm ble virkelighet

Publisert
26. februar 2016

Med nytt perspektiv på livet, ble Heges interiørdrøm virkelighet.

Hege Røe har en stor lidenskap for interiør og detaljer. Siden barnsben av har hun ommøblert og dekortert der hun har hatt mulighet.
 
Det til tross, da hun skulle ut i arbeidslivet, var det PR og markedsføring hun endte med. 
 
En tsunami og to hjernesvulster senere skiftet hun derimot fagfelt.
 
– Jeg opplevde tsunamien på nært hold i Khao Lak i Thailand da den rammet i 2004, og har også måttet kjempe meg gjennom to hjernesvulster. Jeg trivdes godt som marked- og presseansvarlig gjennom mange år, men år med sterke opplevelser har gitt meg litt andre verdier og perspektiv på livet, forteller hun åpenhjertelig.

Annonse

Satset på drømmejobben

 
De små tingene i hverdagen ble viktigere, og tiden skulle vies til det hun likte best.
 
Derfor har hun bestemt seg for å jobbe med noe av det mest inspirerende hun vet og fortsatte derfor skolegangen for å studere interiør- og boligmiljø.

 
I dag jobber hun som konsulent på Loftet Interiør.
 
– Jeg fikk sansen for faget etter å ha hjulpet venner og bekjente med å fornye sine hjem på hobbybasis i flere år. Selv om det bare er materielle ting som i det store og hele ikke betyr noe for meg, er det en lidenskap jeg får glede av gjennom min kreativitet. Nå som jeg jobber med dette daglig, gir det meg masse energi og inspirasjon, forteller hun til Botrend.
 
Se hvordan Rykkinn-familien totalrenoverte 80-tallsboligen.
 
Også på sosiale medier er hun svært aktiv, og flere inspirerende bilder kan du se på hennes Instagram-profil.

Finner maling givende

 
I den forholdsvis nye eneboligen til familien på Høvik, har hun nok av plass til å la kreativiteten spire også på hjemmebane.
 
Paret har ikke gjort de store endringene etter at de kjøpte huset i 2010, men med en interiørguru i hus, har flere rom blitt malt og vegger tapetsert.

 
 
Selv om Hege er glad i både puter, pledd, og annet nips, er det nettopp tapet og maling hun synes er aller mest givende.
 
– Jeg anser meg selv om forholdsvis kreativ og har jeg sett meg lei på en gjenstand eller vegg, gir jeg den gjerne et malingsstrøk eller to, forteller hun.
 
Valgte ferdighus – endret alt
 
I tillegg satte paret tidlig inn en peis som gir innsyn fra både kjøkken, spisestue og stue, noe hele familien setter stor pris på.
 
 
Saken fortsetter under bildene.

Forandret stil

 
Tidligere var Hege den typiske shabby chic-fantasten, med hvit sofa og lyse, slitte møbler.
 
Selv om hun fremdeles har noen elementer fra stilen i hjemmet, er det i stor grad modernisert i svart og hvitt.
 
– Jeg som alle andre trenger en forandring fra tid til annen, og stilen min forandrer seg alltid «på veien». Jeg trenger større kontraster i rommet, i tillegg til at det må være ryddig og koselig, forteller hun.

 

– Ikke undervurder belysning

 
Et utstillingshjem vil hun ikke ha, og mener også andre bør innrede med elementer som tilfører rommet personlighet og sjarm.
 
Dette hjemmet set ut som et hotell
 
– Pledd, puter og lys er essensielt, men man skal ikke undervurdere belysning. Det er et viktig element i et hjem og derfor synes jeg det skal være lov å koste på seg noe som ikke bare fungerer som belysning, men som også kan være et dekorelement, tipser hun.