De skal sørge for flere leiligheter i Asker

Publisert
9. desember 2016

Skrikende behov etter leiligheter.

Tidenes boligutbygging på Billingstad er langt fra nok til å dekke Askers behov for flere leiligheter. Fire av fem husstander er rekkehus og eneboliger.
 

Områdeplanen for Vestre Billingstad passerte onsdag igjennom et unisont begeistret bygningsråd. Budstikka omtalte saken første gang onsdag. Planen åpner for bygging av 1.640 boliger over 10–15 år, primært blokkbebyggelse.

 

– Det er et stort behov for å bygge flere leiligheter i Asker, spesielt rettet mot seniorgruppen og småhusholdninger, sier kommuneplansjef Tor-Arne Midtbø.

 

Få flere eiendomsnyheter på Botrend

 

Annonse

Tre prosjekter – 3.700 boliger

Asker står foran et kjempeløft når det gjelder bygging av leiligheter. I tillegg til Vestre Billingstad kommer utbyggingen på Høn-Landås med 1.500 boliger og Føyka-Elvely med 600 leiligheter. Disse tre storprosjektene gir over 3.700 boliger til sammen – nok til å dekke Askers samlede årsproduksjon på 350 boliger i 10 år.

 

 

Midtbø advarer likevel mot å tro at det er nok til å løse Askers skrikende behov for leiligheter:

 

– Nei, vi må bygge adskillig flere leiligheter enn dette. De må inngå i de fleste boligprosjekter, i en god blanding med rekkehus.

 

Les også: Nå vil stadig flere ha luksushytte på fjellet
 

Marked i sterk ubalanse

Boligmarkedet i Asker er i sterk ubalanse. Av totalt 24.500 boliger er 80 prosent – fire av fem – eneboliger (50 prosent) og rekkehus (30 prosent). Og i annethvert av disse husene bor det kun én eller to personer, i all hovedsak seniorer og eldre mennesker.

 

– Derfor har vi bestemt at 75 prosent av alle nye boliger skal være leiligheter eller rekkehus, forteller Midtbø.

 

Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs

 

Salgsstart neste høst?

Mange av disse boligene skal altså bygges på Billingstad.

 

– Vi håper å kunne legge ut de første leilighetene og rekkehusene for salg neste høst, forteller Tanja K. Guettler. Asker-kvinnen er prosjektsjef i JM Norge og talsperson for de fire utbyggergrupperingene på området. Disse er:

  • Bergerveien 24: Eiendomsplan på vegne av AF Gruppen Norge, T. Klaveness Eiendom og Trond Mohn.
  • Billingstad Torg: JM Norge og Gagnum Eiendom.
  • Bergerveien 12: Ferd Eiendom (Johan H. Andresen med familie).
  • Neselva Hageby: Eiffel Eiendom (Cato Ender, Erik Toftenes med familie og Christen Sohlberg) og Asker Eiendom (Harald M. Nissen Lie med familie).

 
Les også: Obos-leiligheter ble revet vekk på Oksenøya
 

Snittpris 65.000-70.000 kroner kvadratmeteren

Utbyggerne sier dette om prisnivået på Vestre Billingstad:

 

– Snittprisen i Lundekroken på Billingstad var 65.000 kroner, vi havner trolig litt i overkant av dette. Kanskje opp mot 70.000. Men her blir det store variasjoner, og vi kan allerede i dag love leiligheter ned mot 2,8 millioner.

 

De fire utbyggergrupperingene har samarbeidet langt nærmere enn det som er vanlig i utarbeidelsen av planforslaget for Vestre Billingstad. Planen skal ut på høring i syv uker 2. januar – 17. februar, med flere møter og samlinger underveis.

 

Denne saken ble først publisert i Budstikka. Les flere saker på Botrends forside.
 
Kontakt oss her, og følg oss på Facebook og Instagram under Botrend.no