Dekk et vakkert høstbord

Publisert
30. oktober 2015

Foretrekker du hygge fremfor horror? Her viser vi hvordan.

 
Det er resirkulert tre og marmor som er høstens store trendvinnere. Har du messing på bordet, har du også sikret deg et moderne festbord.
 
– Denne høsten er upolert messing veldig populært. I fjor var lys kobber veldig hype, men denne høsten og vinteren er den byttet ut med børstet og mørk kobber. Dyp lilla og grønt er høstens farger. I tillegg er det robust rustikk som gjelder, forteller Elise Moe og Ketil Løberg ved Annen Etage på Fornebu.
 
Les flere saker på Botrend her. 
 
Hverken Ketil eller Elise er spesielt glad i den overdrevne amerikanske Halloween-stilen, og et av bordene har de dekket med det de selv beskriver som en nordisk utgave av Halloween-dekorasjon.
 
– Vi har bevart gresskarene som kjennetegner allehelgensaften, men har byttet ut horroren med en mer hyggelig og naturpreget borddekking med skinnfell av reinsdyr, materialer i tre og rødgule løv. Hodeskallen er av ku og er et kult blikkfang uten at det blir for mye av det gode, sier Elise.

Moderne elementer

 
Det neste bordet er stilrent, varmt og rustikk-preget, med moderne elementer som et godt alternativ for kveldens allehelgensfeiring.
 
– Her ønsket vi et rent og ryddig bord, og har lekt med blader, bær og lys for å skape en hyggelig atmosfære. Å leke med kontraster er også viktig, forteller de.
 
Er du i siste lite før Halloween – her får du noe råd. 
 
Dette må du huske på når du skal legge tapet

Miks av materialer

En skandinavisk stil med lyse elementer og fine kontraster.
 
– Dette er det jeg vil beskrive som en enkel og ren Halloween. Det er lyst, enkelt og moderne, med en miks av ulike materialer og stiler. Ikke vær redd for å blande materialer og interiør. Selv om du tenker at skinnfeller hører til på gulvet eller i en stol, kan det fint brukes som et element på et bord, forsikrer Elise. Et lyst servise er en fin kontrast til det mørke bordet, og kobberfargen i lysholderne gir en lun og høstlig atmosfære.
 
For at festbordet ikke skal bli rotete anbefaler Ketil å fylle det med store ting i stedet for små.
 
– Høydeforskjeller er også lurt, men ikke bruk så høye interiørartikler at de ødelegger for gjestene. Man skal kunne se og kommunisere med hverandre. Ha også en rød tråd med materialer og farger. Jeg anbefaler ikke mer enn et par-tre av hver, da kan det fort bli rotete og uoversiktlig, sier han.
 
Elise mener levende lys er avgjørende for at festbordet skal bli komplett.
 
– Det gir energi og er samtidig avslappende. I tillegg tror jeg det gir folk en liten følelse av luksus, sier hun.
 
– Det gir også en følelse av at man har noe levende rundt seg, legger Ketil avsluttende til.
 
Denne saken ble først publisert i Budstikka.

Annonse