Denne boligen satte prisrekord

Publisert
24. november 2015

Enebolig i Heggedal solgt for rekordsum.

Denne eneboligen i Gjellum Terrasse i Heggedal ble i november solgt for nærmere ti millioner kroner.
 
– Det er den dyreste eiendommen som er omsatt i Heggedal, sier megler og partner Odd André Engh i Eie eiendomsmegling Asker.
 
Eneboligen på 344 m² ble lagt ut på forsommeren med en prisantydning på 9.950.000 kroner. Det fikk flere til å sperre øynene opp.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 
– Det var mange, inklusiv meglerkollegaer i bransjen, som sa at boligen var prissatt altfor høyt, fortsetter Engh, som innrømmer at han selv også tenkte at dette ville bli tøft.
 
– Heggedal er et område i vekst og på vei opp. Likevel er det en meget høy sum penger for en enebolig i Heggedal. Men dette baner vei for at det er mulig, og vi ser at markedet beveger seg utover, fastslår han.
 
Gjeld og boligpriser på historisk høyt nivå

Annonse

Pleie og tette oppfølging

 
Første visning på boligen fant sted i midten av august. Det første budet på eiendommen lød på åtte millioner kroner, men selve budrunden startet på 9,3 millioner kroner og besto av tre budgivere.
 
– Det er interessant å se hvordan folk agerer når det kommer bud. To av tre budgivere kunne på et tidligere tidspunkt gått i dialog med selger via meg og antageligvis fått sikret seg boligen tidligere. I stedet valgte de å sitte på gjerdet, og en tredje budgiver kom inn og dro det i land.
 
Odd André Engh forteller at han brukte mye tid på å pleie og følge opp interessentene tett for å få dem gjennom prosessen fra første interesse og til budrunden.
 
– Det man ofte ser er at i de dyreste segmentene, så må man bruke vesentlig mer tid på kjøper og selger. Interessentene må foredles til budgivere og så til kjøpere av eiendommen. I øvre prisklasse har folk mye å velge i, fastslår han.
 
Se interiørarkitektens eget hjem

 

Historisk lavt utbud

 
Engh forteller at seks av de ni siste salgene til Eie i Asker har gått til prisantydning eller over. Få boliger er ifølge megleren noe av årsaken.
 
– Det vi ser er et godt marked, med et historisk lavt utbud, og det gjør noe med etterspørselen, sier Engh, og fortsetter:
 
– Totalmarkedet er ned 15 prosent i volum i sammenligning med tidligere år. Det ligger et sted mellom 1000 og 1100 boliger i året. I år lander vi på ca. 950 boliger i Asker. Det er et betraktelig roligere marked nå. Vi kunne solgt vesentlig mer av rekkehus, tomannsboliger og eneboliger, for kjøperne er der ute, fastslår han.
 
Kraftig vekst i salg av nyboliger

Solgt under verditakst

 
Selv om eiendommen, som ble totalrenovert i 2007, satte ny prisrekord i Heggedal, ble den solgt godt under verditaksten på 11 millioner kroner.
 
– Dette er en nyoppusset bolig og teknisk verdi vil da ligger over markedsverdien, sier Engh, og legger med det ikke skjul på at det ikke alltid lønner seg å pusse opp når man skal selge.
 
– Vi anbefaler ikke å pusse opp rett før salg. Som regel får man bare igjen ca. tre av hver investerte tikrone.
 
Det var imidlertid aldri aktuelt å legge ut boligen for en lavere sum enn prisantydningen.
 
– Selger aksepterte prisantydning, men ville ikke selge under. Hadde vi gått lavere, så hadde det vært lokkepris, sier megleren.
 
Flere bolige kuppes før visning