Denne hytten har vært til salgs i fire år

Publisert
15. mai 2016

Har dumpet prisen på strandeiendom i Oslofjorden.

I fire år har luksuseiendommen på Gåsøya ligget ute for salg. Taksten i 2012 var på 19,5 millioner, nå ligger den ute til 11,9.
 
Flere meglere har slitt med å selge eiendommen på 3,5 mål som ligger tilbaketrukket på Gåsøyas vestside. Etter å ha ligget et par år på markedet ble prisen justert ned til 13,9 millioner våren 2014. Senere på sommeren ble den jekket opp 3 millioner kroner til nærmere 17.
 
I dag er den ute for salg igjen, denne gangen er prisen 11,9 millioner.
 
Dette sa megler Morten Høegh hos Sem og Johnsen Eiendomsmegling i august 2014 til Budstikka:
 
– Jeg overtok oppdraget med salget av dette landstedet tidligere i år. Min vurdering er at prisen på 16,9 millioner er mer riktig enn 13,9.
 
Botrend skriver jevnlig om eiendomsmarkedet, og siste nytt får du her.
 
 

Annonse

Dette sier Høegh i dag:
– Jeg står fortsatt for det jeg sa i 2014. Dette er et fantastisk flott sted. Du vil ikke ha mulighet til å bygge en slik fritidsbolig med den standarden og beliggenheten til 12 millioner. Men slik jeg ser det er det tre ting som gjør dette stedet vanskelig å selge:
1. Det har ikke egen brygge.
2. Det er ikke en strandeiendom.
3. Hytta er litt for stor, den er på over 350 kvadratmeter, det er litt i største laget for en vanlig norsk familie.
 
Høegh er klar på at hytter med egen strandlinje ofte er lettere å omsette til en høy pris.
 
Tidligere denne uken ble en annen strandeiendom på Gåsøya solgt kjapt etter at de nedjusterte prisen etter flere ett år på markedet.
 

Dumpet pris med 4 millioner

Torsdag ble en 10,5 må stor strandeiendommen solgt på Gåsøya. Prisantydning var på 15,9 millioner kroner. Megler Camilla Sem i Sem og Johansen Eiendomsmegling ønsket ikke å kommentere salget torsdag, men sa dette til Budstikka onsdag, dagen før salget.
 
– Eiendommen lå ute for salg i fjor med en prisantydning på 20 millioner. Da var det ikke et marked for hytta til den prisen. Et sted som dette er det få av med så lang strandlinje og stor tomt, sa advokat og megler Camilla Sem.
 
– Jeg vil si at dette er en sjelden idyll med masse uteplass med en stor, fin og flat gressplen. Her er det tumleplass for store og små, sier Sem.
 
Men på boligmarkedet for eneboliger, rekkehus og leiligheter trengs ingen prisdumping. Tidligere denne uken gikk et rekkehus i Asker 1 million over takst. 
 
Og i Bærum gikk en leilighet på 34 kvadratmeter unna for 2,2 millioner kroner. 
 

Stort svømmebasseng

Gåsøya ligger sør for Ostøya, mellom denne og Nesodden. Øya, som har mange private fritidshytter er drøyt en kilometer lang og har noen mindre holmer inn mot Ostøya. Det er en fyrlykt øst på øya som inngår i seilingsleden inn til Oslo.
 
Stedet som nå ligger ute for 11,9 millioner har båtplass på felles brygge, sjøutsikt, anneks og et 55 kvadratmeter stort svømmebasseng.
 
Hovedhuset, som er oppført i 1998, består av en underetasje med entré, 4 soverom, innredet rom/allrom, 3 bad, teknisk rom, innredet rom/bibliotek, lagringsrom, lagringsbod, vaskerom, gang og lintøy/styrkerom. I første etasje finner du trapperom, spisekjøkken, stue, spisestue, bad og soverom. Huset har også en kjeller med teknisk rom, lagringsrom og lagringsbod.
 
Annekset har en åpen romløsning med kjøkkenkrok samt eget bad/wc-rom og mulighet for hybelkjøkken. Tomten er på 3,5 mål.
 
 

Annonse

Flere vil kjøpe hytte

Våren 2015 var det 60.000 som ønsket å kjøpe hytte her i landet, et tall som økte til 90.000 i september og nå er oppe i 113.000, skriver Bergens Tidende. Tallene kommer fra Prognosesenteret, som står bak undersøkelsen Fritidsbygganalysen.
 
Hytter i Asker og Bærum blir sett på som attraktive.
 
– Generelt kan jeg si at hytter i Asker og Bærum er attraktive på grunn av kort reisevei for mange hyttekjøpere, har Christian V. Dreyer i Eiendom Norge sagt til Budstikka tidligere.
 
Denne saken ble først publisert i Budstikka.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.