Eksklusiv utsikt

Publisert
5. oktober 2015

Koster 14,8 millioner kroner

40 nye leiligheter på Skallum vil stå ferdig i juni 2017. Toppleiligheten må du ut med 14,8 millioner kroner for å få.
 
– Da er vi på taket med en leilighet på 155 kvadratmeter og 60 kvadratmeter takterrasse, sier salgsleder Lise Wiik i JM Norge.
 
Leilighetsprosjektet Skallumhagen vil ligge midt mellom Bekkestua og Stabekk. Her skal det bygges 40 leiligheter over fire etasjer, med en størrelse som varierer fra 70 – 155 kvadratmeter. Prisene starter på 4,2 millioner kroner og ender på 14,8 millioner kroner.
 
– Siden vi har toromsleiligheter på bakkeplan, så legger vi til rette for en yngre kjøpegruppe også, men hovedtyngden er en voksen kjøpegruppe, som selger eneboligen for å flytte til noe lettstelt, fortsetter Wiik.
 
En stor andel av leilighetene vil ha en størrelse på rundt 100 kvadratmeter.
 
– Vi ser behovet for store leiligheter som er sentrumsnære, men som ikke ligger i sentrum. Dette er en kjøpegruppe som er vant til å bo landlig med turmuligheter, og dette området er fantastisk, midt imellom Bekkestua og Stabekk, sier prosjektsjef Trond Lilleengen i JM Norge.

Byggestart etter sommeren

Arbeidet med å rydde tomten starter i begynnelsen av juni. Etter sommerferien settes spaden i jorden.
 
– Rammetillatelse på byggene er gitt, så det er bare å sette i gang, sier prosjektsjefen.
 
– Dette er jo et område med mest eneboliger. Har dere fått noen negative reaksjoner på at det nå skal bygges leiligheter her?
 
– Den kampen var over for 15 år siden. Dette området ble regulert i 2000 og før vi var inni bildet, da var det kontroversielt. Etter at det ble frigitt for bygging har vi ikke fått noen negative reaksjoner, slår Lilleengen fast.
 
De fleste interessentene er ifølge utbygger fra Bærum Øst.
 
– De er kjent med området og vil bo mer sentrumsnært, men ikke i sentrum, fortsetter han.

– En grønn lunge

250 personer skal allerede ha satt seg opp på en interessentliste. Salgsstart er etter påske og utbyggeren har tro på at leilighetene vil få ben å gå på, og trekker frem beliggenheten.
 
– Dette er en grønn lunge med en hyggelig spasertur til enten Bekkestua eller Stabekk. Terrassene vil ligge mot vest, med utsikt til Kolsåstoppen. Det blir veldig fin sol her, sier Wiik.
 
– Her får man en utsikt som det ikke vil skje så mye med da dette er et vernet område. Jordet foran er regulert til landbruk, så her blir det kanskje gressproduksjon eller det kommer en hest eller to, sier Lilleengen.
 
– Det er turveien som møter dem her, supplerer Wiik.

Sykkel og ski

Kjøperne av leilighetene i Skallumhagen skal få bestemme utformingen
 
– Det er valgfritt og kostnadsfritt om man vil ha to eller tre soverom, og åpen eller lukket kjøkkenløsning.
 
I tillegg er det lagt til rette, både for dem som er interessert i sykling og i skigåing.
 
– Det er egen sykkelparkering, og innenfor er det et verksted hvor man kan reparere sykler og preppe ski. Det er også en ekstra stor sportsbod, avslutter Wiik.
 
Denne saken ble først publisert på Budstikka.no