Derfor blir dette området mer populært

Publisert
9. mars 2016

Stor interesse for nye boligprosjekter utenfor Oslo.

Mens boligmarkedet i Oslo preges av svært høye priser, velger flere å flytte litt ut av hovedstaden.
 
Ett av områdene som nå blir mer og mer populært, er storbyenes nabokommuner. Drammen seiler opp som en av de kommunene som vil oppleve sterkest prisvekst i år, mens nærliggende kommuner merker det samme.
 
Nå er Privatmegleren Nyeboliger i ferd med å ferdigstille splitter nye boliger på Nærsnestunet i Røyken.
 
Trinn tre i prosjektet ble nylig lagt ut for salg, og har allerede solgt 65 prosent. Totalt har meglerhuset solgt over 70 prosent av prosjektet.
 
– Dette er totalt 49 rekkehus, kjedede eneboliger og leiligheter fordelt over tre byggetrinn. Hele prosjektet er for salg hvorav trinn 1 er utsolgt, forklarer eiendomsmegler Siri Svendsberget i Privatmegleren Nyeboliger til Botrend.

Annonse

Stor interesse

 
Boligene er på mellom 67 kvm og 134 kvm, alle med uteplass, terrasse eller balkong. Det er lagt vekt på gode planløsninger. Prisene på boligene som nå er ute for salg varierer fra 2.59 millioner til 3.89 millioner kroner.
 
– Prosjektet henvender seg til en stor og blandet kjøpegruppe, både småbarnsfamilier, førstegangskjøpere, andregangskjøpere, folk som er bosatt i området og kjøpere fra Oslo og omegn, forklarer Svendsberget.
 
Privatmegleren Nyeboliger har også fått svært god respons på et prosjekt på Rykkinn i Bærum. Halvparten av boligene her er allerede solgt.
 
– Interessen har vært veldig bra gjennom hele prosjektet på Nærsnes. Mye av grunnen til det tror jeg er varierende størrelser og priser på boligene, sier Svendsberget til Botrend.
 
Nå kan det bli visningsrush
 

Presses ut av Oslo

 
Flere meglere Botrend har vært i kontakt med, bekrefter at trenden er at flere kjøpere presses ut av hovedstadsområdet.
 
– Vi opplever at folk flytter østover. Budrundene vinnes i større grad av kjøpere fra Oslo. Askerbøringene havner i konkurranse og vi ser en tendens i at askerbøringen etablerer seg i retning Lier, Vollen og Røyken. Selv kommer jeg fra Lier og ser at majoriteten av de som kjøper bolig på bl.a. Lierskogen, er askerbøringer, sier eiendomsmegler Keven Frantzen hos Privatmegleren Solli og partnere i Asker.
 
Direktør for Eiendomsmegler1 i Oslo og Akershus, Odd Nymark, har uttalt til DN at steder rundt Oslo som har satset på å utvikle sentrum, og som har god kommunikasjon inn til storbyen, vil være vinneren på boligmarkedet i 2016. 
 
 
Nytt konsept fra USA – prøvebo boligen før du kjøper