Annonsørinnhold

Derfor bør du ha varmepumpe

Publisert
9. mai 2016

Det fins mange gode grunner til hvorfor du bør installere en varmepumpe. Enkelt forklart; du sparer penger og du sparer miljøet.

Hvordan fungerer en varmepumpe?

I en varmepumpe brukes elektrisitet for å hente ut varme fra luft, vann, fjell eller jord. Mest populær er luft/luft-varmepumpen. På denne måten kan du få flere ganger mer varme enn energien som brukes. Med en varmepumpe vil du senke de faktiske kostnadene fordi du bruker mindre elektrisitet/olje på oppvarmingen.
 

Grunner til å velge varmepumpe

Det er mange grunner til å velge en varmepumpe:

  • Minimer utgifter til energi
  • Sparer miljøet
  • Nedkjøling på varme dager
  • Bedre inneklima
  • En mer attraktiv bolig

 

Hvor effektive er de?

Normalt brukes 50-80% av det totale energiforbruket i en bolig til oppvarming. Dette forbruket kan du redusere betraktelig ved å investere i en varmepumpe. I tillegg gjør du et aktivt bidrag for miljøet.
Virkningsgraden på en varmepumpe ligger på omtrentlig 4 (altså, 1kW gir 4 kW ut). Det sier seg selv at dette vil påvirke oppvarmingen positivt. Hvor mye du kan spare i oppvarmingskostnader påvirker selvfølgelig av størrelse på bolig, hvor godt isolert den er, og hvilken varmepumpe du velger.
 

Varmepumpe som aircondition

Få en behagelig temperatur på solstekende sommerdager! Visste du at en varmepumpe funker utmerket som aircondition? De fleste nye varmepumper har mulighet til å produsere både varme og kulde. Og det aller beste – varmepumpen krever mindre energi til å kjøle ned enn å varme opp.
 

Få tilbud på varmepumpe

Mange syns det er dyrt å investere i en varmepumpe. For å gjøre dette enklere for deg, har Tjenestetorget samlet leverandører av varmepumper på ett sted.
Fyll ut et skjema og velg hvem du ønsker tilbud fra. Slik får du en best mulig avtale, til en best mulig pris. Det er enkelt, gratis – og helt uforpliktende! 
Det er også mulig å få tilbud på varmepumpeservice.


Temp partner