Derfor er brunt ny trendfarge

Publisert
30. september 2016

Dagnys Fargestudio lanserer brunt som årets viktigste farge.

Den nye  trendfargen fra  Dagnys Fargestudio er brunt.
 
– De brune nyansene kommer i et stort spenn, og sees både på materialer og malte flater. Treverk i blonde, sterke og mørke nyanser, brun marmor, fløyel, kaffe, sjokolade, teglstein. Listen er lang, sier Dagny Thurmann-Moe.
 
Høsten er tiden for nye trender og nye farger, og nå er det altså brunt som gjelder.
 
Slik er nordmenns stilvalg mot 2017
 
 

Annonse

Omringet av brunt

 
Brunt har en sterk posisjon i norsk arkitektur, og finnes  i det meste av det vi har rundt oss. Både mat, natur og mote. 
 
– Treverket har vært med oss i titusenvis av år, så brunt er en gammel farge i den norske kulturen. Det som er bemerkelsesverdig, er at vi nå ser en fornyet interesse for fargen samtidig innenfor interiør, arkitektur, mat og mote, sier Dagny Thurmann-Moe.
 
Slik velger du riktig gardin

Nærhet og kos

 
Det er ikke bare innen arkitektur og motebildet at brunt har fått en sterkere posisjon, også innen  interiørfeltet er brunt mer populært.
 
– Innenfor interiør er dreiningen mot brunt tydelig. Maling, tekstil og  tapetprodusenter lanserer nå nye og gamle nyanser av fargen. Cognac-, og også whiskeyfarget skinn markerer seg klart, og brun marmor begynner å ta sin plass. Vi ser en rik og saturert fargebruk hvor fokuset på å skape hyggelige miljøer øker, sier fargeeksperten.
 
Dette gjenspeiles i trenden om at vi skal ha det mer koselig rundt oss, og begrepet «togetherness» som var tema for  Oslo Design Fair i år.
 
«Koselig» kan handle om felleskap, om å dele et måltid med fyr på peisen og tente stearinlys på bordet. Eller det kan handle om en følelse.
 
Tips oss gjerne her. 
 

Varme, matte farger

 
Også Jotun har lansert sine trendfarger.
 
Det er de tre palettene som har fått navnene «Nordic Living», «Urban Living» og «Continental Living»
 
– Dijon Yellow og Olive Brown i Continental Living er varme, matte farger som skaper en lun atmosfære. Det er det vi har behov for i livene våre i dag som preges av raske svar og avbrytelser. Da blir det viktigere enn noen gang å komme hjem til et lunt hjem hvor vi kan lade batteriene våre, sier fargesjef i Jotun, Lisbeth Larsen.
 
Gjennom 2016 er det rosa som har vært den betydningsfulle fargen i interiørbildet. 
 

Passe nordisk klima

 
Mer sotede farger er også veldig populært.
 
– De sotede fargene passer godt til det nordiske klimaet. De er med på å gi interiøret et lunt inntrykk, sier Jenny Bull Gustavsen, fargesjef i Butinox Interiør.
 
Stine Norli fra faghandelkjeden Nordsjö Idé og Design har også stor tro på sotede farger.
 
– «Alle» har grå sofa. Ved å male veggene i en sortaktig farge får man en helt ny stil, sier hun.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 
Nyhetsbrev fra Botrend

Ja, takk – jeg vil gjerne abonnere på Botrends nyhetsbrev.